Low-code

Ontwikkel applicaties 2-3 keer sneller ten opzichte van traditionele methoden

Wat is low-code?

Low-code is een revolutionaire manier om snel en efficiënt applicaties te bouwen. Met deze platforms creëer je software zonder ingewikkelde programmeerkennis. Zelf code schrijven is niet meer nodig door de vooraf gemaakte bouwblokken. Je ontwikkelt 90% visueel en 10% wordt op maat ontwikkeld om een applicatie te bouwen die voldoet aan alle wensen. Gebruik visuele interfaces, drag-and-drop-functionaliteit en vooraf gebouwde componenten om de gewenste functionaliteiten te ontwerpen.

Low-code is te vergelijken met Lego. Terwijl Lego creativiteit stimuleert in de fysieke wereld, drijven low-code platforms innovatie aan in de digitale wereld. Ze geven beiden de kracht om ideeën tot leven te brengen. Of het nu gaat om het bouwen van tastbare structuren of het creëren van geavanceerde applicaties.

Low-code voordelen

Sneller applicatieontwikkeling

Met low-code platforms bouw je applicaties veel sneller in vergelijking met traditionele ontwikkelingsmethoden. Visuele interfaces en drag-and-drop-functionaliteit versnellen het ontwikkelingsproces, waardoor ontwikkelaars zich richten op het ontwerpen van functionaliteiten in plaats van handmatige codering. Lees in ons artikel low-code vs high-code meer over de verschillen.

Verminderde complexiteit

Low-code vereist minder diepgaande programmeerkennis, waardoor niet-technische professionals en zakelijke gebruikers ook deelnemen aan het ontwikkelingsproces. Dit bevordert de samenwerking binnen teams en vergroot de betrokkenheid van verschillende belanghebbenden.

Kostenbesparing

Door de snellere ontwikkelingstijd en de mogelijkheid om met minder programmeurs te werken, verlagen de ontwikkelingskosten aanzienlijk. Dit resulteert in een hogere ROI voor applicatieontwikkelingsprojecten.

Snellere time-to-market

Je lanceert applicaties sneller, waardoor organisaties sneller reageren op marktbehoeften en concurrentievoordeel behalen.

Flexibiliteit en Schaalbaarheid

De toepassing is veelzijdig, zoals mobiele apps, webapplicaties, en workflowautomatisering. Speel snel in op veranderende behoeften en nieuwe kansen. De applicaties pas je gemakkelijk aan en breid je uit naarmate de behoeften van het bedrijf groeien. Applicaties groeien mee met de organisatie zonder dat dit leidt tot aanzienlijke herontwikkelingskosten. Low-code adopteert ook makkelijk met nieuwe technologieën zoals de integratie van AI, Big data & IoT.

Eenvoudig beheer

Omdat applicaties worden ontwikkeld op een gestandaardiseerd platform, is het beheer en onderhoud eenvoudiger en minder tijdrovend. Voer updates en wijzigingen sneller door.

Hoe we jou met low-code helpen

Met alleen een platform ben je nog niet niet aangekomen op jouw einddoel. Laat onze consultants je helpen met de juiste use case voor jouw low-code applicatie. En bouw samen verder aan echte digitale innovatie.

Consultancy

We helpen je om de de juiste keuze te maken voor een low-code platform en formuleren een ontwikkelingsvraag met een discovery scan

Consultancy

Solutions & Maatwerk

Planningssoftware, voorraadbeheer of maatwerk software nodig? We ontwikkelen het allemaal op basis van jouw wensen.

Maatwerk

Beheer & Training

Applicatie gebouwd? Laat hem door onze developers onderhouden en beheren.

Beheer en training

Waarom LINKIT als low-code partner kiezen?

Overweeg je aan de slag te gaan met een low-code platform? Of ben je op zoek naar een partner die je helpt met ontwikkelen en ondersteunen? Het hebben van een partner zorgt voor een frisse blik in jouw organisatie.

Dit doen we door te werken via het 4D-model: Dream-Design-Develop-Drive. Eerst willen we jouw ontwikkelingsvraag goed begrijpen en samen onderzoeken we de slimste oplossing. Of we Excel sheet kunnen ombouwen naar een app? Prima! Maar, laten we eerst onderzoeken voor welk probleem we een oplossing maken.

Zo dagen we je uit om tot een slimmere oplossing te komen. We bouwen daarna samen of zelf aan de oplossing. En ondersteunen en trainen je wanneer de applicatie is gebouwd.

Jouw voordelen
– We begrijpen jouw vraag en dagen jou uit om de slimste oplossing te ontwikkelen
– Je werkt samen met onze ervaren en internationale squad van +80 developers
– We werken snel en flexibel aan jouw ontwikkelvraag
– LINKIT is bekroond tot beste softwareontwikkeling werkgever door Computable.
Je werkt altijd met blije consultants!

Je bent niet alleen. Sluit je aan bij onze community.

Jouw consultant team

OutSystems

Orla

Orla Dijkink

OutSystems developer
linkedin
Mendix

Bob

Bob van Heijster

Lead Mendix
+31 (0)30 265 0 265 linkedin
Mendix

Cecile

Cecile Maan

Mendix Developer
+31 (0)30 265 0 265 linkedin
OutSystems

Eric

Eric Bulters

Principal OutSystems Developer
+31302650265 linkedin

Low-code platformen

Binnen de markt bestaan veel verschillende platformen. Vanuit onze LINKIT kennis squads werken we met de twee leiders in de markt voor enterprise low-code, Mendix & OutSystems.

Mendix

Met Mendix als low-code platform breng je IT & Business dichter bij elkaar. Door de intuïtieve interface en visualisatie laat je ‘niet technische’ mensen ook werken in Mendix waardoor je ze echt meeneemt in het ontwikkelingsproces. Daarnaast is Mendix een platform waarmee je cloud-native applicaties op laat draaien en eenvoudig integreert met externe systemen. Lees hier meer over Mendix.

Mendix Logo

OutSystems

Het OutSystems platform focust zich op pure low-code functionaliteiten, oftewel: High-Performance. Softwaredevelopers zijn flexibel om eigen code toe te voegen, en complexe applicaties zonder beperkingen uit te breiden. Daarnaast ontwikkel je in razend tempo door de hoge productiviteit en herbruikbare onderdelen. Lees hier meer over Outsystems.

OutSystems logo

Klaar om te versnellen met low-code?

Wil je starten met low-code en je vraagt je af welk platform het beste past? Of ben je op zoek naar een frisse innovatieve kijk op jouw bestaande applicatielandschap? Neem contact met ons op en vertel ons jouw verhaal.

Omid Darroudi

Omid Darroudi

Veel gestelde vragen over low-code

Hoe verschilt low-code met traditionele ontwikkelmethoden?

Welke vaardigheden zijn nodig om met low-code te werken?

Wat zijn de kosten en ROI van het gebruik van low-code?

Vendor lock-in; zit je vast aan het platform?

Hoe kan ik Low-code verbinden met CDP (zoals Microsoft Fabric)?

Wanneer is low-code geen goede oplossing?

Waar moet ik rekening mee houden bij het kiezen van een Low-code platform?