functioneel beheerders LINKIT

Functioneel beheer

Functioneel beheerders zijn dé schakel tussen business en IT.

Wat is functioneel beheer?

Functioneel beheer is cruciaal voor het soepel functioneren van applicaties binnen organisaties. De inhoud van de werkzaamheden is heel divers, van het uittekenen en implementeren van processen, het oplossen van incidenten, schrijven van handleidingen en ondersteunen van gebruikers tot het begeleiden van migratietrajecten. Het werk van een functioneel beheerder is moeilijk in één plaatje te passen.

Functioneel beheerders fungeren als de verbindende schakel tussen alle stakeholders. Een beheerder kijkt altijd wat efficiënter kan en is een echte procesverbeteraar.

functioneel beheer linkit

Ontmoet onze functioneel beheerders

Maak kennis met ons gedreven team. Onze functioneel beheerder Edwin vertelt hieronder kort over zijn ervaringen bij LINKIT, hoe het is om functioneel beheerder te zijn en welke uitdagingen hierbij komen kijken.

Edwin is functioneel beheerder bij DUS-I. Binnen deze afdeling levert hij functioneel beheer op een maatwerk (IBM Based) applicatie waarbij procesondersteuning ook veelal gevraagd wordt. Hij krijgt onder andere energie van het puzzelen om een analyse van een probleem goed uit te kunnen werken en het leren van nieuwe dingen.

Lees meer!
Edwin functioneel beheer

Edwin Kuiper

Waarom is functioneel beheer belangrijk?

Efficiëntie

Functioneel beheer zorgt ervoor dat applicaties altijd goed werken en aansluiten bij de behoeften van de organisatie. Dit minimaliseert storingen en downtime, wat zorgt voor een verhoogde beschikbaarheid van de applicatie.

Tevredenheid eindgebruiker

Een ander onderdeel van functioneel beheerder is ervoor zorgen dat applicaties intuïtief en gebruiksvriendelijk zijn voor de eindgebruikers. Dit verbetert de acceptatie en het gebruik van de systemen binnen de organisatie.

Samenwerking en betrokkenheid

Functioneel beheerders fungeren als tussenpersonen tussen de stakeholders en IT. Ze werken samen met verschillende afdelingen en begrijpen de behoeften van de stakeholders, waardoor ze effectieve oplossingen kunnen bieden.

Kostenbeheersing

Door storingen te minimaliseren, updates efficiënter uit te voeren en samen te werken met IT-teams, dragen functioneel beheerders bij aan kostenbesparing op lange termijn.

Functioneel beheer bootcamp

Op 1 maart 2024 is de functioneel beheer bootcamp van start gegaan op ons kantoor. Onze trainees krijgen een uitgebreid en intensief opleidingsprogramma van 6 weken. Daarna zijn ze klaargestoomd voor een uitdagende en volwaardige startersrol als functioneel beheerder binnen LINKIT. De trainees behalen hun LEAN Green Belt, ITIL certificaat, certificaten in Agile/Scrum en ze nemen deel aan de vakopleiding tot Functioneel Beheer Specialist, inclusief diploma.

De trainees gaan een zeer leerzame tijd tegemoet. Het leren stopt namelijk niet bij de bootcamp. Zowel na de bootcamp als na het eerste jaar blijft de focus op het inzetten en uitbreiden van persoonlijke en technische kennis!

Aankomende functioneel beheer events

Marieke is Functioneel Beheerder bij de overheid. En nee, dat is zeker niet saai

Hoe eHerkenning achter de schermen wordt beheerd

Als Functioneel Beheerder ben je als het ware de ‘vertaler’ tussen de business en het IT-team. De business heeft mooie plannen, die moeten worden uitgevoerd door de IT. Marieke werkt namens LINKIT bij overheidsorganisatie Logius, dat veel van de digitale zaken bij de overheid regelt en beheert. Zoals onder andere DigiD. Marieke zit met haar team op het stelsel van eHerkenning. Een autorisatiewijze tussen leveranciers en de overheid.

Lees meer

Onze klanten

KLM Logo

Leer ons nog beter kennen!

Wil je meer weten over onze functioneel beheerders of er achter komen of het team goed bij jou past? Plan dan een vrijblijvend gesprek in met Marieke, de squad lead van de functioneel beheerders, en kom alles te weten over functioneel beheer bij LINKIT!

Marieke Meelker