Design Strategie Mapping Header

Design Strategie

Het startpunt voor een succesvolle applicatie met design strategie

Waarom is een design strategie belangrijk?

Hoe zou de wereld eruit zien als we niet over een design strategie zouden nadenken? Waarschijnlijk zouden we als consument of gebruiker digitalisering een stuk minder leuk vinden. Zoals een app van een supermarkt die nooit goed van de grond komt. Gebruikers vinden de app te moeilijk om te gebruiken. Bovendien levert het geen extra gemak op. De supermarkt haat de app weer offline, aangezien klanten er geen gebruik van maken.

Design strategie legt de link tussen technologie en de behoeften van de gebruiker. De IT-oplossing is dan ook een oplossing die klanten willen en daadwerkelijk gaan gebruiken. Door direct tijd te investeren in het begrijpen van gebruikersproblemen en oplossingen, mislukken er minder IT-projecten. Een design sprint is een eerste stap in het bedenken van een goede oplossing.

Nadat je een gevalideerd idee hebt, is User Experience Design, oftewel UX een belangrijke vervolgstap! UX houdt zich bezig met het creëren van een fijne en goede gebruikservaring. UX’ers, de professionals achter user experience, onderzoeken de behoeftes van gebruikers. Vervolgens verbeteren ze op basis van deze behoeftes zaken als de interface en het navigatiegemak. 

Design Strategie Group Workshop

Een design sprint als startpunt

Een design sprint is een workshop van vier of vijf dagen waarin je razendsnel van idee tot geteste oplossing werkt. Het team dat deelneemt transformeert een idee in een getest prototype. De sprint begint met het vaststellen en begrijpen van een probleem. Daarna brainstorm je over de mogelijke oplossingen. Tot slot eindigt de sprint met het nemen van beslissingen en het maken van een prototype.

Tot slot testen gebruikers het prototype om feedback op te halen. Met deze aanpak los je echte problemen op en zorg je voor een sterke start van nieuwe projecten.

Design Sprint Methode in 4 dagen stappen

Hoe we werken aan digitale oplossingen

Met onze 4D aanpak: dream, design, develop, drive sturen we op elk IT-niveau. Van het eerste strategische ontwerp tot het bouwen en onderhouden van waardevolle oplossingen.

4d model LINKIT
Wolkje icon

#1 Dream

Design icon

#2 Design

Data Icon

#3 Develop

Rakket Icon

#4 DRIVE

Onze design helden

UX/UI

Jonathan

Jonathan Wigmans

UX Designer
+31 (0)30 265 0 265 linkedin
UX/UI

Yasmin

Yasmin Koers

UX Designer
+31302650265 linkedin
UX/UI

Charlotte

Charlotte Postma

UX Designer
+31 (0)30 265 0 265 linkedin
UX/UI

Benjamin

Benjamin Roelfsema

UX UI Designer
+31 (0)30 265 0 265 linkedin

Design Sprint facilitator

Een facilitator is betrokken bij de sprint van begin tot eind en zorgt ervoor dat het proces in goede banen loopt. Het is iemand die de deelnemers coacht en voor energie zorgt tijdens de sprint. Daarnaast helpt de facilitator de groep vertrouwen geven in de aanpak en te motiveren tijdens het proces.

Een goede facilitator vergroot de kans op een succesvolle sprint. Wil je een design sprint doen, maar ontbreekt het aan een goede facilitator? Onze facilitators helpen je graag en denken mee over de voorbereiding tot afronding van de sprint.

Design Sprint Facilitator

Design projecten die we eerder deden

We werken elke dag samen met klanten om innovatieve oplossing te bedenken door middel van design strategie. Lees hieronder over de projecten die we eerder deden.

Design strategie projecten doen we bij deze organisaties

Lidl Nederland Logo
Insinger Gilissen

Klaar voor jouw Design Sprint?

Neem contact met ons op en vertel ons jouw verhaal. We bekijken hoe een design sprint aansluit op jouw use case en nemen de eerste stap om jouw probleem helder te krijgen. Alles om jouw project succesvol te laten starten.

Jonathan Wigmans Profielfoto

Jonathan Wigmans