Digitale transitie voor burger en politiek
Een grote uitdaging voor de komende jaren
De overheid staat aan de vooravond van een ingrijpende digitale transitie, zoals onder andere gepresenteerd in de I-strategie van het Rijk (2021-2025). Ze staat digitaal voor een aantal kolossale uitdagingen. De roep om meer, betere, ethisch correcte en transparante informatie voor zowel burgers als politici kan alleen worden ingevuld als het IT-landschap van de overheid daarin ook voorziet. De unieke regelgeving (die vaak leidt tot vele uitzonderingen) die alleen voor overheidssystemen geldt, maakt het echter lastig om over te stappen op standaardoplossingen in de cloud. Tegelijkertijd zijn bestaande systemen vaak ‘legacy’, wat onder andere betekent dat leveranciers stoppen met het onderhoud, of dat van plan zijn.
Digitale thema’s en de I-strategie van de overheid
In de I-strategie van het Rijk staan tien digitale thema’s genoemd waarop de overheid zich de komende jaren moet focussen. Dit zijn de thema’s waarin LINKIT een bijdrage kan leveren.
Digitale weerbaarheid

Legacy op schaal

Digitale toegankelijkheid

Artikelen
Marieke is Functioneel Beheerder bij de overheid. En nee, dat is zeker niet saai
Hoe eHerkenning achter de schermen wordt beheerd

Als Functioneel Beheerder ben je als het ware de ‘vertaler’ tussen de business en het IT-team. De business heeft mooie plannen, die moeten worden uitgevoerd door de IT. Marieke werkt namens LINKIT bij overheidsorganisatie Logius, dat veel van de digitale zaken bij de overheid regelt en beheert. Zoals onder andere DigiD. Marieke zit met haar team op het stelsel van eHerkenning. Een autorisatiewijze tussen leveranciers en de overheid.
Onze overheidsklanten





