Data Engineering

Data engineering helpt je om meer waarde uit ruwe data te halen

Wat is Data Engineering?

Binnen datateams kom je verschillende vormen tegen van wat een data engineer doet. In de kern draait data engineering om het creƫren van een wegennetwerk voor informatie.

De data engineers zijn de bouwers. Ze zorgen ervoor dat data van de ene plek naar de andere stroomt. Daarnaast verzamelen ze informatie vanuit verschillende bronnen, controleren ze of deze correct is, en zorgen ze ervoor dat deze veilig opgeslagen is.

Tijdens het verwerken maken data engineers de data bruikbaar. Deze omgezette informatie gebruiken daarna andere mensen, zoals data-analisten of data scientists. Ze gebruiken deze data om nuttige inzichten te creƫren. Bijvoorbeeld om erachter te komen hoe klanten een product gebruiken of welke producten het meest verkocht worden.

Deze inzichten spelen een belangrijke rol bij het nemen van de juiste beslissingen voor bedrijven. Met de solide basis van data engineering, ontwikkelen organisaties beter geĆÆnformeerde strategieĆ«n om hun concurrentiepositie te versterken.

Wat is het verschil tussen data engineering en data science?

Data science en data engineering vullen elkaar sterk aan, maar hebben verschillende rollen. Het verschil: data engineers richten zich op het transformeren van complexe data naar een bruikbare vorm.

Aan de andere kant gebruiken data scientists deze bruikbare data om patronen en trends te ontdekken. Ze zetten statistische modellen in en passen machine learning algoritmes toe om voorspellingen te maken zoals verkoopprognoses. Hierdoor is de organisatie in staat om betere beslissingen te maken.

Waar organisaties zich wel eens op verkijken, is de essentiƫle rol die data engineering heeft in een data team. Data scientists en -analisten krijgen dan de taak om met de huidige data zo veel mogelijk te doen. Alleen blijkt de data vervolgens niet bruikbaar of betrouwbaar.

De oorzaak? Er is te weinig nagedacht over data engineering waardoor er minimaal bruikbare data is. Onze tip: start dus eerst met het op orde krijgen van een goede data engineering organisatie!

Data Engineering versus Data Science

De aftrap van jouw data-driven organisatie

Gebruik onze kennis om inzicht te krijgen en te starten met jouw data-driven organisatie.

Data Maturity Calculator

Hoe efficient verwerkt jouw organisatie data?

Data Platform Checklist

Waar start je jouw data management reis?

Client case met KLM

Een efficiĆ«nte infrastructuur voor KLMā€™s voorspellende modellen

Hoe we je helpen om meer uit data te halen

Wil je meer uit jouw data halen, maar heb je geen bruikbare data tot je beschikking? Laat onze engineers en projectteams je een handje helpen en zet de volgende stap naar een data-driven organisatie!

Cloud data platform

Breng verwerkte data centraal samen in de cloud en kom tot waardevolle inzichten. Zo helpen we je met de set-up van een cloud data platform.

Icon van een data platform

Data pipelines

Heb je te maken met grote hoeveelheden aan complexe big data? Met data pipelines maak je ongestructureerde data bruikbaar en beschikbaar.

Een icon die data pipelines symboliseert als water pijpleidingen

Data engineer inhuren?

Op zoek naar versterking van jouw data team? We trainen talent tot data engineers. Ze doen bij jou ervaring op met optie op overname na 1 jaar!

Data Bootcamp Talent Icon

Onze partners

axual-logo
AWS. Logo
azure-logo

Onze data engineering helden

Data & AI

Kennon

Kennon Rodrigues

Lead AI & Data Engineering
linkedin
Data & AI

Anthony

Anthony Potappel

Principal Data Engineer
linkedin
Data & AI

Wenderson

Wenderson Ferreira

Data engineer
linkedin
Data & AI

Wemerson

Wemerson Cesar

Data engineer
linkedin

Waarom kies je LINKIT als data partner?

Ben je op zoek naar partner die jou helpt om een data platform of -pipelines te ontwikkelen? Of zoek je naar een partner die je helpt met onderhouden en beheren?

Het hebben van een data partner zorgt voor een frisse blik in jouw organisatie. Dit doen we door te werken via het 4D-model: Dream-Design-Develop-Drive. Eerst willen we jouw behoefte goed begrijpen en samen onderzoeken wat de slimste weg is.

Als AWS partner & Microsoft Azure partner werken we samen met organisaties die op zoek zijn naar meer data efficiƫntie.

Data squad standing at the big data expo stand
Developer team
134
Projectteams at Clients
Cloud platforms
3
Cloudplatforms waar we ervaring mee hebben: Azure, AWS & Google
experience icon
100+
Totaal aan data ervaringsjaren bij onze engineers
Een icon die data pipelines symboliseert als water pijpleidingen
1000+
Data pipelines gebouwd

Klaar voor meer data efficiƫntie?

Je wilt meer data efficiƫntie. We snappen je. Data wordt steeds complexer terwijl ook de kansen van data voor jouw organisatie sterk groeien. Neem contact met ons op en vertel jouw verhaal.

Samantha Verkouteren

Samantha Verkouteren