Retail Low code

Retail

Blijf concurrerend door digitale innovatie

Retailmarkt in ontwikkeling

De retailmarkt is volop in beweging. Klantverwachtingen blijven stijgen, marges staan onder druk, arbeidskrachten zijn schaars en ‘traditionele’ bedrijfsmodellen hebben het zwaar. Hoe ga je als retailer om met deze uitdagingen? En hoe zorg je voor een duurzaam en bestendig businessmodel? Met low-code zet je een stap in goede richting en versnel je digitale innovatie.

Low-code & Retail

Low-code is de oplossing om retailers snel te laten innoveren en te voldoen aan veranderende klantbehoefte. Zo is het met low-code makkelijk om mobiele apps te ontwikkelen voor gepersonaliseerde en digitale winkelervaringen. Daarnaast automatiseer je met low-code complexe processen aan de achterkant. Belangrijke processen, die je helpen om operationele kosten terug te brengen. Voor het gebruik van low-code binnen retail zagen we voorheen de volgende toepassingen en applicaties:

Low-code retail app

Workflow Management

Maak jouw operatie sneller en meer efficient door herhalende taken te automatiseren. Lees hier meer over workflow management.

Icon workflow management

Vooraadbeheer Systeem

Zorg voor controle door real-time inzicht in voorraad en optimaliseer jouw sales strategie. Lees hier meer over voorraad beheer.

Icon voorraadbeheer

Klantportalen

Maak klantvriendelijke applicaties voor verschillende doelgroepen en verhoog tevredenheid. Lees hier meer over klantportalen.

Icon Klantportalen

Order to Cash Automation

Versnel cashflow: automatiseer en integreer het complete order management proces. Lees hier meer over order to cash automation.

Betalingen ontvangen Icon

Low-code helpt retailers:
– Met het vervangen en verbeteren van processen
– Door het versnellen van digitale innovatie
– Die veel applicaties en maatwerk nodig hebben
– Om snel in te spelen op nieuwe marktontwikkelingen

Software voor low-code

Binnen de low-code markt bestaan veel verschillende platformen. Vanuit onze LINKIT kennis squads werken we met de twee leiders in de markt voor enterprise low-code, Mendix & OutSystems.

Mendix

Met Mendix als low-code platform breng je IT & Business dichter bij elkaar. Door de intuïtieve interface en visualisatie laat je ‘niet technische’ mensen ook werken in Mendix waardoor je ze echt meeneemt in het ontwikkelingsproces. Daarnaast is Mendix een platform waarmee je cloud-native applicaties op laat draaien en eenvoudig integreert met externe systemen. Lees hier meer over Mendix.

Mendix Retail

OutSystems

Het OutSystems platform focust zich op pure low-code functionaliteiten, oftewel: High-Performance low-code. Softwaredevelopers zijn flexibel om eigen code toe te voegen, en complexe applicaties zonder beperkingen uit te breiden. Daarnaast ontwikkel je in razend tempo door de hoge productiviteit en herbruikbare onderdelen. Lees hier meer over Outsystems.

OutSystems retail

Discovery scan

Ben je op zoek naar software die aansluit bij jouw business behoefte? Met onze discovery scan brengen we jouw IT-behoefte in 5 dagen in kaart. De scan is jouw startpunt voor een succesvolle low-code reis.

Discovery scan low-code

LINKIT als low-code partner in retail

Overweeg je low-code om digitaal te innoveren als retailer? Of ben je op zoek naar een partner die je helpt met ontwikkelen en ondersteunen? Het hebben van een low-code partner zorgt voor een frisse blik in jouw organisatie. Jouw voordelen van het samenwerken met LINKIT zijn:

  • We begrijpen jouw vraag en dagen jou uit om de slimste oplossing te ontwikkelen
  • Werken met onze ervaren low-code squads van 80+ developers, waarvan maar liefst 5 MVP’s
  • Snel en flexibel werken aan jouw ontwikkelingsvraag
  • LINKIT is bekroond tot beste softwareontwikkeling werkgever door Computable. Je werkt altijd met blije consultants!
LINKIT low-code partner in retail

Deze retail projecten deden we eerder

Retail klanten die wij helpen voorop te blijven

Lidl Nederland Logo

Klaar om te versnellen met low-code?

Wil je als retailer aan de slag met low-code en je vraagt je af welk platform het beste past? Of ben je op zoek naar een innovatieve kijk op jouw bestaande applicatielandschap? Neem contact met ons op en vertel ons jouw verhaal.

Justin Bunnik Retail en Low-code Specialist

Justin Bunnik