Manufacturing

IT in de fabriek: een technologische én cultuuromslag

De fabriek wordt een IT-gedreven robot

Met hulp van IoT-sensoren, data en algoritmes kun je slimmer en efficiënter produceren

De fabriek wordt verandert meer en meer in een computergestuurde robot. Met IoT-sensoren, slimme algoritmes, veel data, en robots kan veel van de productie 24/7 worden uitgevoerd. Veel fabrieken stappen inmiddels over op ‘slimme technologie’ om hun productie te ondersteunen of deels te vervangen. Daarbij komen wel een aantal grote uitdagingen kijken. Fabrieken zijn traditioneel geen IT-gedreven organisaties. Kennis en expertise moet vaak van buiten worden gehaald. Maar zelfs dat is geen garantie, aangezien iedere fabriek en sector weer zijn eigen factoren heeft die bepalen hoe je zaken als predictive maintenance en geautomatiseerde kwaliteitsinspectie het beste in kunt zetten. Een overstap naar Industry 4.0 is veel groter dan alleen het installeren van nieuwe technologie. Het is ook een cultuurverandering (adoptie) die de manier van werken grondig verandert. Mits goed gebruikt, kan dit het processen efficiënter, transparanter en flexibeler maken.

Contact Samantha

Samantha Verkouteren

Nu beschikbaar

Trends in de manufacturing

Schokgolven in de wereldeconomie brengen kwetsbaarheden in de productie- en distributieketens aan het licht. De aanvoer van halffabricaten, chips en onmisbare onderdelen verloopt stroever en bedrijven zoeken de oplossing in nearshoring of reshoring: productie dichterbij huis. Productie dichterbij huis is vaak duurder, maar kostbaar onderhoud kan efficiënter met predictive maintenance. Efficiënter en accurater onderhoud met minder mensen. Automatisering en robotisering zullen ook de komende jaren leidend zijn in veel fabrieken. Met bijvoorbeeld geautomatiseerde kwaliteitscontrole kan veel efficiënter worden geproduceerd, terwijl de kwaliteit van de productie nog beter gewaarborgd is. Door systemen en processen te integreren kan veel winst worden behaald. Bijvoorbeeld door voorraadbeheer en logistiek aan elkaar te koppelen.

Dichtbij in plaats van ver weg

Voorspellend onderhoud

Vergaande automatisering

Manufacturing icon 3

Geautomatiseerd zoeken naar een naald in een hooiberg

Hoe AI het onderhoud van pijpleidingen drastisch verandert

Geautomatiseerd zoeken naar een naald in een hooiberg

In Rotterdam staat de grootste raffinaderij van Europa en daarmee één van de grootste ter wereld. Op het terrein van 550 hectare (1000 voetbalvelden) staan ongeveer zestig fabrieken waarin olie op allerlei manieren wordt verwerkt. Naast de fabrieken is er ook een immense hoeveelheid pijpleidingen om de producten te vervoeren. In totaal gaat het om 160.000 kilometer aan leiding, dat is vier keer de aarde rond. Om die regelmatig te controleren op onder andere roest en slijtage is een enorme uitdaging. En daar bieden artificial intelligence en machine learning een antwoord. Predictive maintenance met behulp van AI en ML moeten ervoor zorgen dat het onderhouden van die vele duizenden kilometers aan pijpleiding makkelijker, goedkoper en veiliger moet worden.

Lees meer

Wil je meer weten?

Van ongestructureerde data tot waarde voor je bedrijf

Onze klanten

ASML Logo

Kopje koffie?

Wil je sparren over jouw digitale uitdaging in combinatie met manufacturing? Onze manufacturing experts sparren graag vrijblijvend met je over wat digitalisering en ons brede scala aan services voor oplossing kan bieden voor jouw uitdaging!

Boek een sessie op maat

Samantha Verkouteren

Contact Samantha

Nu beschikbaar