Workflow Management OutSystems

Workflow Management Systeem

Schakel op en versnel jouw operatie met een workflow management systeem

Betekenis workflow management systeem

Een Workflow Management Systeem (WFMS) is software die bedrijfsprocessen soepeler en sneller laat verlopen. Het zorgt voor het beheren en toewijzen van de taken en informatie op een georganiseerde manier. Het automatiseert herhalende processen en helpt teams met elkaar samen te werken. Voorbeelden van workflows zijn on- en offboarding van werknemers, de afhandeling van feedback of het goedkeuren van aanvragen.

Een WFMS heeft verschillende voordelen voor bedrijven, zoals het verminderen van vertragingen en fouten, en het verhogen van de productiviteit. Het zorgt voor meer overzicht en betere samenwerking tussen teams.

Laptop met een Workflow Management Systeem

Voorbeelden van workflow management

Een systeem voor workflow management heeft veel verschillende use cases. Hieronder lichten we een aantal voorbeelden toe.

On- en offboarding van werknemers icon

On – en offboarding werknemers

Het laten aansluiten van nieuwe werknemers en afscheid nemen van collega’s is een repetitief proces. Met workflow management automatiseer je het instellen van IT-systemen voor nieuwe collega’s. Resultaat? Een vlotte en efficiënte onboarding waar ook jouw nieuwe collega blij mee is!

Aan de andere kant wil je wanneer een collega jouw organisatie verlaat, dat dit zo veilig en soepel mogelijk verloopt. Met workflow management software zorg je dat een collega wordt afgesloten van systemen en op tijd bedrijfsresources weer inlevert.

Feedback afhandeling icon

Feedback afhandeling

Jouw organisatie verzamelt feedback van klanten of gebruikers. Elke dag komen er tickets of feedback binnen. Wat gebeurt er daarna? Je wilt een klant zo goed mogelijk helpen en de feedback snel binnen de organisatie laten oppakken of beoordelen. Kortom: een perfecte use case voor workflow management.

Met een workflow management systeem zorg ervoor dat feedback bij de juiste persoon terecht komt om actie te ondernemen. Je registreert en volgt de feedback binnen het systeem. Met die data voer je verbeteringen door om jouw gebruiker of klant nog beter te helpen.

Laptop icon om aanvragen goed te keuren

Goedkeuren van aanvragen

Het goedkeuren van aanvragen zoals aankooporders, vakantieaanvragen, IT-tickets, is een veelvoorkomend onderdeel van de operatie. Workflow management speelt een essentiële rol bij het stroomlijnen en efficiënt maken van dit proces.

Door dit proces te automatiseren zorg je ervoor dat aanvragen direct bij de goede personen of instanties terecht komen. Heb je te maken met complexe goedkeuringsniveau’s? Ook deze vang je af via een WFMS. Resultaat: een snellere doorlooptijd en duidelijker proces van aanvragen.

Vergrootglas icon gericht op een uniek DNA

Jouw unieke use case!

Naast al deze bestaande use cases, zijn er ook toepassingen die uniek zijn. Jij bent misschien wel de enige met een bepaalde workflow! Voor deze specifieke toepassingen, heb je dus een stukje maatwerk nodig.

Ontwikkel samen met de consultants van LINKIT een uniek workflow management systeem voor jouw organisatie. Eerst duiken we in jouw ontwikkelingsvraag en bepalen we waar de behoefte ligt. Daarna ontwikkelen we zelf of samen aan jouw systeem. Applicatie gebouwd? We helpen je met het onderhouden, doorontwikkelen en training!

De aanpak om een workflow management systeem te ontwikkelen

Laat onze consultants je helpen met het opzetten van de software en alles wat daar bij komt kijken. Samen bouwen we verder aan echte digitale innovatie.

Consultancy

We helpen je om de de juiste keuze te maken voor het ontwikkelen van de software met een discovery scan.

Consultancy icon

Ontwikkelen van software

Workflow management systeem nodig? We ontwikkelen het op basis van jouw wensen.

Custom software icon

Training & support

Systeem gebouwd? Laat hem elke maand onderhouden door ons. En we trainen jouw nieuwe developers

Hands-on training en support icon

Een partner voor een workflow management systeem

Overweeg je een workflow management systeem als oplossing? Of ben je op zoek naar een partner die je kan helpen bij de ontwikkeling en ondersteuning ervan? Het hebben van een software partner brengt een frisse blik in jouw organisatie. Bij LINKIT werken we volgens het 4D-model: Dream-Design-Develop-Drive.

Eerst willen we jouw ontwikkelingsvraag goed begrijpen en samen onderzoeken we de slimste oplossing. Of we een Excel sheet kunnen ombouwen naar een app? Prima! Maar, laten we eerst onderzoeken voor welk probleem we een oplossing maken. Zo dagen we je uit om tot een slimmere oplossing te komen.

We bouwen daarna samen of zelf aan de oplossing. En ondersteunen en trainen je wanneer de applicatie is gebouwd. Als toegewijde partner werken we dagelijks samen met organisaties om applicaties te ontwikkelen en onderhouden.

LINKIT consultant helpt en adviseert een klant met workflow management

Jouw voordelen
– We begrijpen jouw vraag en dagen jou uit om de slimste oplossing te ontwikkelen
– Je werkt samen met onze ervaren en internationale squad van +80 developers
– We werken snel en flexibel aan jouw ontwikkelvraag
– LINKIT is bekroond tot beste softwareontwikkeling werkgever door Computable.
Je werkt altijd met blije consultants!

Software projecten waar we eerder ontwikkelden

We werken elke dag samen met klanten aan het ontwikkelen en onderhouden van applicaties, zoals een workflow management systeem. Lees hieronder over de projecten die we eerder deden.

Software ontwikkelen doen we bij deze klanten

Next Energy
Lidl Nederland Logo

Workflow management systeem nodig?

Hulp nodig bij het ontwikkelen van jouw workflow management systeem? Of wil je de juist de volgende stap zetten in doorontwikkeling? Onze consultants denken graag met je mee! Neem vrijblijvend contact op en vertel ons jouw verhaal.

Omid Darroudi

Omid Darroudi