Internet of Things

Maak innovatie mogelijk met IoT data

Introductie tot Internet of Things (IoT)

Het keerpunt voor IoT is aangebroken. Tot nu toe bleef het een modewoord maar de introductie van 5G, de beschikbaarheid van goedkopere IoT-apparaten en de schaalbaarheid van de cloud zorgen voor een spannend speelveld voor Internet of Things. Bovendien maakt IoT het mogelijk om gegevens te verzamelen en deze met intelligente algoritmen te verwerken tot nieuwe inzichten die tot voor kort onmogelijk leken. De markt is booming, de International Data Corporation verwacht de uitrol van meer dan 41 miljard IoT-apparaten in 2025. LINKIT is gespecialiseerd in het bouwen van op maat gemaakte IoT oplossingen en prototypes om aan te tonen welke waarde IoT kan hebben.

Waarom starten met IoT?

Internet of Things biedt een groot aantal voordelen die industrieƫn kunnen transformeren en innovatie kunnen stimuleren. Een van de belangrijkste voordelen zijn de nieuwe gegevens die IoT-apparaten produceren. Deze gegevens vormen een waardevolle bron voor organisaties en stellen hen in staat om nieuwe inzichten te krijgen en data-driven beslissingen te nemen. Door gebruik te maken van IoT-data verbeteren bedrijven hun klantervaring, verhogen ze de veerkracht van en verbeteren ze de kwaliteit van processen. Realtime gegevens van IoT-sensoren helpen bijvoorbeeld om problemen proactief te identificeren en op te lossen, waardoor de uitvaltijd wordt beperkt.

Bovendien maak IoT de ontwikkeling makkelijker van nieuwe bedrijfsideeĆ«n door de validatie van Proof of Concepts (PoC’s) of de creatie van Minimum Viable Products (MVP’s) te ondersteunen. Dit betekent dat bedrijven innovatieve oplossingen gemakkelijker onderzoeken en testen, waardoor ze sneller nieuwe producten en diensten op de markt brengen. In wezen geeft IoT bedrijven de tools die ze nodig hebben om concurrerend te blijven en zich voortdurend te ontwikkelen in een wereld die steeds digitaler en meer verbonden wordt.

De mogelijkheden van IoT

IoT geeft veel mogelijkheden, maar waar start je?

Hoe we je helpen met Internet of Things

Om succesvol gebruik te maken van IoT heb je meer nodig dan alleen tools! Laat onze IoT consultants je helpen met de start van jouw IoT reis.

IoT Maatwerk Oplossingen

Een parkeeroplossing, predictive maintenance of een andere IoT-oplossing op maat nodig? LINKIT maakt het op basis van jouw specifieke wensen.

Custom icon

IoT Platform Hive

We bieden een off-the-shelf IoT-platform Hive, een uitgebreide oplossing die is ontworpen om de toepassing van maatwerk IoT-oplossingen te versnellen.

Hive icon

Kenniscentrum

Onze in-house gecertificeerde IoT experts beoordelen jouw IT-volwassenheid en trainen je om jouw team het benodigde vertrouwen in IoT te geven.

Competence center icon

Hoe we eerder innoveerden met IoT

Slimme parkeerplekken als oplossing voor FC Utrecht

Een ā€˜smart parkingā€™ oplossing bouwen met Hive voor FC Utrecht

FC Utrecht Header

Slim parkeren is potentieel een ideale oplossing voor het mobiliteitsprobleem rond stadion Galgenwaard, thuisbasis van FC Utrecht. Door IoT-sensors toe te voegen aan de parkeervakken kun je zien of ze vol of leeg zijn Ć©n, nog veel belangrijker, een boekingssysteem toevoegen. Maar het kan ook de oplossing zijn voor het bredere mobiliteitsprobleem wat omliggende wijken ervaren op wedstrijddagen.

Lees meer

Klaar om innovatie mogelijk te maken met IoT?

Wil je aan de slag met het onderzoeken van de mogelijkheden van Internet of Things? Neem contact met ons op en vertel ons jouw verhaal!

Edwin Schalk