Maatwerk software developers

Maatwerk Software

Laat software op maat ontwikkelen voor jouw unieke behoefte!

Maatwerk software ontwikkelen

Je zit met een specifieke software behoefte die alleen geldt voor jouw organisatie. Een bedrijfsproces moet bijvoorbeeld makkelijker en meer efficient worden. De oplossing: “We hebben nieuwe software nodig!”. Maar in de weg naar het zoeken van een oplossing, kom je er snel achter dat standaard softwarepakketten je niet gaan helpen (ook wel of-the-shelf software). Jouw probleem of behoefte is zo specifiek dat je maatwerk software nodig hebt!

Met maatwerk software ontwikkelen we software die we speciaal voor jou laten maken op basis van jouw unieke situatie. Het voordeel is dat je optimaal software maakt, zonder veel concessies te doen aan functionaliteit, gebruiksgemak of veiligheid. Twijfel je of maatwerk software goed voor jouw organisatie is? Onze consultants helpen je graag om te kiezen welke software het beste bij jouw probleem of behoefte past.

Icons van Maatwerk software en off the shelf software

Wat zijn de kosten van maatwerk software?

Een misopvatting die vaak voortkomt is dat maatwerk software duur is. Uiteraard kan de investering in maatwerk software hoger zijn dan standaard oplossing. Alleen is het belangrijk om de totale kosten over de volledige levensduur inzichtelijk te krijgen. In de twee grafieken hieronder zie je het verschil in waarde op de langere termijn en kosten tussen standaard software en maatwerk software over deze levensduur

Een standaard oplossing begint met een investering, waarna er na een korte periode omzet wordt gedraaid, maar de terugkerende investering blijft. De omzet die tegenover de kosten wordt gezet, is dan ook ‘rechtlijnig’: de schaalbaarheid van
de waarde en functionaliteiten van de software is beperkt
en extra aanpassingen brengen extra kosten met zich mee. Bovendien vereisen standaard oplossingen aparte aanpassingen of integraties, waardoor interne processen aangepast moeten worden. Risicovol, want de kans bestaat dat processen niet meer passen bij de klantbehoeftes, waardoor jouw dienstverlening niet meer voldoet en je klanten verliest.

Bij maatwerk software ligt dat anders. De initiële investering ligt weliswaar iets hoger, maar dat wordt ruimschoots terugverdiend dankzij de efficiënte procesinrichting, naadloze integratie met bestaande (en toekomstige) systemen en de verbeterde fit met de klant. Het resultaat? Een exponentiële omzetstijging op lange termijn en afnemende kosten.

Grafiek van kosten Standaard- versus Maatwerk software

Twijfel je of je Standaard- of Maatwerk software nodig hebt?

Standaard versus Maatwerk Guide Screenshot

Voor welke ontwikkelmethode kies ik bij maatwerk?

Bij het kiezen van een ontwikkelingsmethode voor maatwerk software zijn er verschillende opties om te overwegen: no-code, high code en low-code:

  1. No-code is de meest toegankelijke optie, waarbij geen programmeerkennis vereist is. Het is snel en makkelijk voor het bouwen van eenvoudige apps. Maar no-code kan beperkt zijn voor het maken van software die een hogere mate van maatwerk nodig heeft.
  2. High code is een traditionele ontwikkelingsaanpak, waarbij ontwikkelaars diepgaande programmeerkennis gebruiken om complexe software te bouwen. Deze methode biedt maximale flexibiliteit, om software op maat te maken. Alleen het nadeel: het kan erg tijdrovend en kostbaar zijn.
  3. Low-code een tussenvorm van de eerdergenoemde ontwikkelingmethodes. Deze leent zich vaak goed voor maatwerk ontwikkeling. Door enerzijds de flexibiliteit, ontwikkel je de meest complexe applicaties. Anderzijds, bouw je razendsnel applicaties door de low-code kenmerken. Binnen LINKIT ontwikkelen we met platformleiders in de markt: Mendix en OutSystems.

Voorbeelden maatwerk software applicaties

It’s in the name: maatwerk software heeft eindeloze use cases. Neem bijvoorbeeld een op maat gemaakt voorraadbeheer systeem. Waar standaard software overbodige functies heeft of juist die ene cruciale feature mist, sluit een op maat gemaakt systeem naadloos aan. Dit leidt tot een efficiënter voorraadbeheer, minder fouten en een verbeterde klanttevredenheid.

Een ander voorbeeld is een workflowmanagement systeem. Maatwerk stemt jouw operationele behoefte af op de applicatie. Dit zorgt voor een soepel verloop van taken, een nauwkeurige opvolging en meer efficiëntie van je bedrijfsprocessen. Het eindresultaat? Een vlottere doorstroom, minder vertragingen en een tevreden team en klanten. Lees alles over het ontwikkelen van een app.

Maatwerk sofware voorbeeld

De aanpak om maatwerk software te ontwikkelen

Met alleen het bouwen van een applicatie kom je niet op jouw einddoel. Laat onze frisse developers je helpen met de opstart of doorontwikkeling van jouw applicatie. En bouw samen verder aan echte digitale innovatie.

Consultancy

We helpen je om een ontwikkelingsvraag te formuleren voor jouw maatwerk applicatie met een discovery scan.

Manufacturing icon 2

Ontwikkelen van software

Software voor jouw specifieke use case. Het ontwikkelen van maatwerk software voor jouw organisatie.

Ontwikkelen van software op maat Icon

Training & support

Applicatie gebouwd? Laat hem elke maand onderhouden door ons. En we trainen jou in het gebruik.

Digital accessibility icon

Maatwerk software laten maken door een partner

Ben je op zoek naar een partij die software voor jou laat maken of waarmee je samen ontwikkelt? Het hebben van een partner zorgt voor een frisse blik in jouw organisatie. Dit doen we door te werken via het 4D-model: Dream-Design-Develop-Drive.

Eerst willen we jouw ontwikkelingsvraag goed begrijpen en samen onderzoeken we de slimste oplossing. Of we een Excel sheet kunnen ombouwen naar een app? Prima! Maar, laten we eerst onderzoeken voor welk echte probleem we een oplossing maken. Zo dagen we je uit om tot een slimmere oplossing te komen.

We bouwen daarna samen of zelf aan de oplossing. En ondersteunen en trainen je wanneer de applicatie is gebouwd. Als IT-partner werken we dagelijks samen met organisaties om applicaties te ontwikkelen en onderhouden.

Maatwerk software consultants van LINKIT

Jouw voordelen
– We begrijpen jouw vraag en dagen jou uit om de slimste oplossing te ontwikkelen
– Je werkt samen met onze ervaren en internationale squad van +80 developers
– We werken snel en flexibel aan jouw ontwikkelvraag
– LINKIT is bekroond tot beste softwareontwikkeling werkgever door Computable.
Je werkt altijd met blije consultants!

Maatwerk projecten waar we eerder ontwikkelden

We werken elke dag samen met klanten aan het ontwikkelen en onderhouden van maatwerk applicaties. Lees hieronder over de projecten die we eerder deden.

Software ontwikkelen doen we bij deze klanten

Lidl Nederland Logo
Audax Renewables
Next Energy

Maatwerk software nodig?

Ben je aan het zoeken naar een applicatie oplossing voor jouw specifieke use case? Of heb je hulp nodig bij het verder doorontwikkelen? Neem vrijblijvend contact met ons op en vertel ons jouw verhaal.

Justin Bunnik

Justin Bunnik