Gemoderniseerde TMS software ontwikkelen met OutSystems

Low-code OutSystems

In de hedendaagse zakenwereld heeft de logistieke sector een drastische verschuiving meegemaakt. Bedrijven die vooroplopen in technologie genieten van een aanzienlijk voordeel. Een uitstekend voorbeeld van een succesvolle digitale transformatie is een van de leidende bedrijven in vrachtvervoer. Dit bedrijf is succesvol overgestapt van een verouderd, monolithisch IT-systeem naar een flexibel, op microservices gebaseerd systeem. Dit alles werd mogelijk gemaakt door het gebruik van het low-code platform OutSystems . Maar ook de samenwerking met de ervaren implementatiepartner LINKITSYSTEMS, waardoor een innovatief TMS (transport management systeem) werd ontwikkeld.

Probleemstelling: De uitdaging van een verouderd IT-systeem

Onze klant, ondanks hun succes, stond voor een significant probleem: een oud, monolithisch IT-systeem. Deze technologie was niet alleen verouderd, maar ook star en moeilijk te onderhouden, geschreven in een programmeertaal die door jongere IT-professionals nauwelijks meer wordt geleerd. Dit IT-systeem vormde een aanzienlijk obstakel voor de noodzakelijke digitale transformatie die het logistieke bedrijf ambieerde om concurrerend te blijven.

Oplossingsaanpak: ontwikkeling van een flexibel, op microservices gebaseerd TMS

Om dit probleem op te lossen, besloten we het bestaande IT-systeem te vervangen door een nieuw, flexibel en op microservices gebaseerd TMS. Dit systeem werd ontwikkeld met OutSystems, een low-code platform dat snelle implementatie, kant-en-klare beveiliging, hoge flexibiliteit en gebruiksvriendelijk beheer mogelijk maakt.

Implementatie en uitdagingen: het pad naar digitale transformatie

De ontwikkeling van het nieuwe TMS was een complex proces dat zorgvuldige planning en uitvoering vereiste. Aanvankelijk hebben we de kernfuncties van de bestaande systemen geïdentificeerd en geïntegreerd in het nieuwe systeem. Daarnaast waren de automatisering van het boekingsproces, de integratie van interfaces van andere logistieke bedrijven en het overwegen van speciale verzoeken in het boekingssysteem andere uitdagingen.

Resultaat en toekomstperspectief: efficiëntie en flexibiliteit door het nieuwe TMS

Dankzij het nieuw ontwikkelde TMS kan het bedrijf nu efficiënter en flexibeler reageren op markteisen. Het gehele boekings- en transportproces is gedigitaliseerd en geautomatiseerd, wat de informatiestroom verbetert en het bedrijf in staat stelt om beter onderbouwde economische beslissingen te nemen. In het digitale tijdperk van vandaag zijn verouderde IT-systemen meer dan alleen een last – ze kunnen de groei en ontwikkeling van een bedrijf serieus belemmeren. Onze klant heeft deze uitdaging met succes overwonnen en is nu klaar voor de toekomst van de logistieke industrie. Als jij voor soortgelijke uitdagingen staat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze experts staan klaar om je te helpen met jouw digitale transformatie.