Leidschendam
Medior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 1 april
Verlopen
32 Dagen geleden

(Medior) BI Analist Domein Ruimte

Heb jij aantoonbare ervaring met Power BI en Visual Studio?

De afdeling Informatiemanagement, ICT Service en Onderzoek (IISO) heeft als doel alle belanghebbenden te voorzien van de juiste informatie en passende technologie zodat zij laagdrempelig en zelfstandig gebruik kunnen maken van hun dienstverlening. Onder deze afdeling vallen de disciplines informatiemanagement & OBI, ICT Service, Informatiebeveiliging, Delivery & Contractmanagement en Ondersteuning. Jij zal gaan werken onder het team Informatiemanagement & OBI met als visie het “Lerend Vermogen van LV”: De gemeente legt heel erg veel informatie vast over een tal van onderwerpen. Door deze informatie te gaan hergebruiken kan de gemeente meer inzicht krijgen en beter inspelen op ontwikkelingen. Het borgen van de privacy van onze inwoners staat hierbij voorop.

Opdracht

Wil jij helpen de adviseurs en het MT binnen het domein Ruimte inzicht te geven, zodat zij de juiste beslissingen kunnen nemen en hun doelen kunnen halen? Als Business Intelligence Analist (BIA) verzamel, orden en combineer jij data uit diverse bronnen. Samen met het Business Intelligence-team bouw je aan het nieuw in te richten gemeenschappelijk DataWareHouse. Je modelleert, ontwikkelt en ontsluit nieuwe of uitbreidingen aan bestaande gegevensgebieden volgens de architectuurprincipes. Uiteraard in de inachtneming van de regelgeving rondom privacy en security.

Werkzaamheden;

Het Business Intelligence-team waar jij deel van uitmaakt denkt kritisch mee over gemeente brede informatievraagstukken en maakt relaties tussen verschillende domeinen inzichtelijk. De informatievoorziening binnen het domein Ruimte is volop in ontwikkeling. Te denken aan de nieuwe datakoppelingen en informatiebehoefte voor de afdelingen VTH (Veiligheid, Toezicht en Handhaving) en SB (Stadsbeheer) om beter IGW (Informatiegestuurd te werken). Aan deze ontwikkeling draag jij bij; je signaleert kansen en zet deze om in verbeterings- en vernieuwingsacties.

De nadruk ligt de komende periode op de ondersteuning van de BI Roadmap en de realisatie van gegevensmodellen en het afronden van informatieproducten vanuit ons nieuw geĂŻntegreerd DataWareHouse. Dit DataWareHouse wordt gebouwd volgens de Kimball-methode. Meerdere bronnen uit verschillende afdelingen komen samen in het DataWareHouse. Je ontwerpt en test gegevensselecties, integreert en modelleert de data tot betekenisvolle data-producten. Je draagt bij aan de verfijning van de ETL template die gebruikt wordt voor het vullen van het DataWareHouse. De ETL ontwikkel je met behulp van DDM Studio, waarbij je dit projectgewijs zal oppakken met de andere BI Analisten.

Als BI-er maak je de vertaalslag van de processen naar een technische oplossing. Daarom ben je vanaf het begin aangehaakt bij aanpassingen en de doorontwikkeling van applicaties. Om dit voor elkaar te krijgen werk je niet alleen samen met collega BI-ers maar ook met functioneel beheerders, backoffice medewerkers, privacy officers, financials en beleidsadviseurs.

Je bent scherp en analytisch sterk, vraagt door tot je precies weet wat de klant wil en waar jij de antwoorden kunt vinden. Je richt je werk zo in dat je collega BI-ers zonder problemen je werk kunnen overnemen. Daarnaast heb je oog voor datakwaliteit en kom je met verbetervoorstellen. Je bent goed geĂŻnformeerd over vakinhoudelijke en organisatorische ontwikkelingen en je weet als geen ander dat samenwerken de sleutel tot succes is. Daarom werk je constructief mee aan de doorontwikkeling van het team en het functioneel beheer van de BI-omgeving.

Eisen voor deze rol zijn;

  • Aantoonbare werkervaring met DDM Studio;
  • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring als BI Analist in de afgelopen 5 jaar;
  • Aantoonbare werkervaring met DataWareHouse Fundamentals –The Kimball Approach;
  • Aantoonbare werkervaring met SQL Ă©n SSMS/SSAS/SSIS;

Gunningscriteria

  • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau
  • Minimaal 3 aantoonbare werkervaring met datavisualisaties, data-analyses en datawarehousing in de afgelopen 5 jaar (duidelijk beschreven in het cv middels een toelichting)
  • Aantoonbare werkervaring als Bi Analist binnen een gemeente
  • Aantoonbare werkervaring met Power BI en Visual Studio in de afgelopen 3 jaar
  • Een afgeronde opleiding / cursus Agile-werkwijze Scrum

Werken bij Leidschendam-Voorburg

Dat betekent, werken voor een sociale en ondernemende gemeente met ongeveer 75.000 inwoners. We werken aan de gezamenlijke ambitie om de best mogelijke dienstverlening te bieden aan de inwoners, bedrijven en instellingen.

Wij werken informatiegestuurd en zijn toekomstgericht. We stimuleren klantgerichtheid en het nemen van eigen initiatief bij onze medewerkers. De lijnen zijn kort, we kennen elkaar en we weten wat er speelt. Dit alles doen we onder het motto: Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid. Het medewerkersonderzoek 2019-2020 wees uit dat medewerkers het vertrouwen van hun werkgever waarderen en dat het hen zelfstandiger en flexibeler maakt. Deze positieve waardering leverde het keurmerk “Beste werkgever” op