Apeldoorn
Senior
36 uur per week
8 months
Startdatum op 12 juni
Verlopen
373 Dagen geleden
Belastingdienst

IT Architect

Wij zijn op zoek naar een ervaren Architect met kennis en ervaring van Agile/Scrum, Jira, Confluence en SAFe.

Opdrachtbeschrijving

De ICT-systemen die de bedrijfsprocessen voor de omzetbelasting ondersteunen zijn sterk verouderd en moeten worden gemoderniseerd. De Belastingdienst heeft gekozen voor het verwerven van een pakketoplossing uit de markt. De pakketoplossing zal gecombineerd worden met een beperkt aantal generieke ICT-voorzieningen van de Belastingdienst. Deze interfaces moeten bepaald en beschreven worden (op functioneel en technisch niveau) in een architectuur document. We zoeken een Architect die over de breedte ons kan helpen schrijven. Van business via applicatie tot technische architectuur. Je gaat het architectuurteam versterken door penvoerder te worden van de solutionarchitectuur (de architectuurdocumententatie oid).

Als Architect wordt het volgende van je verwacht:

 • Je bent verantwoordelijk voor het vastleggen van de architectuur en de keuzes/afwijkingingen die gemaakt worden.
 • Je stemt af met architecten van andere onderdelen van het bedrijf.
 • Je adviseert het project en programma over mogelijke keuzes en besluiten.

Achtergrond opdracht

De IBS Omzetbelasting (De afdeling waar je komt te werken) is verantwoordelijk voor adviesregie, architectuur, ontwerp, bouw, test, integratie, (gebruikers)documentatie en het implementatierijp opleveren van de aangepaste bedrijfsprocessen en informatievoorziening. IBS Omzetbelasting is verantwoordelijk voor de integratie van de gehele oplossing die gerealiseerd kan worden door de eigen teams van IBS OB en door andere teams van verschillende organisatieeenheden zoals STS, GBS en raakvlakken binnen IBS. IBS Omzetbelasting stemt de architectuur af, stuurt de realisatie en de planning via de SAFe releasetrain en verstrekt de opdrachten naar de raakvlakken. IBS OB neemt de lead bij testen over de onderdelen heen en stemt af met productmanagement over prioritering en implementatie- en releasemomenten. De keten omzetbelasting staat de komende jaren voor grote uitdagingen. De Europese en nationale wet- en regelgeving is sterk in ontwikkeling. Daarnaast is het applicatielandschap sterk verouderd. Om aan huidige en nieuwe wet- en regelgeving te kunnen blijven voldoen zal het applicatielandschap moeten worden gemoderniseerd, met gebruikmaking van state-of-the-art architectuurprincipes en technologie├źn. Hierbij moet voortdurend de afweging worden gemaakt tussen enerzijds het tijdig kunnen voldoen aan de business eisen en het anderzijds realiseren van een robuust en wendbaar applicatielandschap.

Functie eisen

 • Afgeronde WO opleiding
 • Uitstekende kennis van en ervaring met architectuur en techniek (6 jaar)
 • Kennis en ervaring met Agile/Scrum werken (4 jaar)
 • Je bent sterk in schriftelijke communicatie, kunt lijnen uitzetten en inhoudelijk leiding geven
 • SAFe
 • Scrum
 • Jira
 • Confluence
 • Cloud Computing kennis en ervaring is een pr├ę
De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.