Den Haag
Medior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 1 april
Verlopen
53 Dagen geleden
Logius

Data Analist

Wij zijn op zoek naar een Junior/Medior Data Analist met kennis en ervaring van Power BI, Python en SQL.

Opdrachtbeschrijving

De huidige informatieproducten die we leveren migreren en verbeteren. De logica in de informatieproducten moeten verplaatst worden naar het toekomstige datawarehouse en de informatieproducten moeten beter performen. Tegelijkertijd heb je in je rol ook de kans om producten te updaten en te upgraden door met stakeholders (bij de desbetreffende voorzieningen) in gesprek te gaan over bestaande behoeften en actualiteiten. Daarnaast ondersteun je je collega data-analisten bij het periodiek opleveren van overzichten.

Achtergrond opdracht

Team data voorzieningen is bezig met een migratietraject en gaan de datastromen klaarmaken voor de nieuwe analyse omgeving. Hiervoor werken de data-analisten samen met de data engineers en een strategisch adviseur. Het eerste doel hierin is het migreren van de bestaande informatieproducten en bijkomstig verplaatsen we zoveel mogelijk logica in (oa) staging-tabellen. Kort gezegd: alles moet worden verplaatst en verbeterd.

Functie eisen

  • Ervaring met Power BI is een must
  • Evaring met Python en SQL zijn een pré
  • 1 jaar werkervaring met Data analyse

Competenties

  • Analyseren, resultaatgerichtheid, overtuigingskracht, initiatief, klantgerichtheid, plannen en organiseren, creativiteit, flexibiliteit.
  • Je spreekt en schrijft de Nederlandse taal op minimaal B2 niveau.

Overige functiewensen

  • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen.
  • Op woensdag 20 en donderdag 21 maart vindt het planningsevent van Logius plaats, verzoek van opdrachtgever om daarbij aan te sluiten indien mogelijk.
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.