Den Haag
Senior
36 uur per week
Startdatum op 1 maart
Verlopen
126 Dagen geleden
Ministerie van SZW

Zoekspecialist

Wij zijn op zoek naar een Zoekspecialist!

Opdrachtomschrijving:

Wil je graag midden in de politieke en maatschappelijke actualiteit werkzaam zijn en een bijdrage leveren aan een transparantere overheid? Om te zorgen voor een zorgvuldige én snelle afhandeling van Woo-verzoeken zoekt het ministerie van SZW een Zoekspecialist. Op basis van de Wet open overheid (Woo) mag iedereen een verzoek voor interne informatie bij het ministerie indienen. De Woo schrijft voor dat de behandeling van een verzoek binnen zes weken moet zijn afgerond. Het ministerie van SZW wil de tijdige reactie op deze Woo-verzoeken sterk verbeteren. In deze verbeterslag speelt de zoekspecialist een belangrijke rol. Reden hiervoor kan zijn dat de benodigde informatie bij een Woo-verzoek kan zijn opgeslagen in diverse informatiebronnen. Soms wordt informatie opgevraagd over een onderwerp dat vorig jaar speelde, maar dit kan ook tientallen jaren terug zijn.

De rol van Zoekspecialist is een nieuwe rol die we in een zogenaamde ‘proeftuin’ willen onderzoeken. Jij speelt een cruciale rol in deze experimentele setting in dat je meedenkt over en meewerkt aan een verdere optimalisering van het proces van Woo-afhandeling. Jouw belangrijkste taak als Zoekspecialist is om de verschillende directies te ondersteunen bij het vinden van relevante documenten in diverse informatiebronnen. Je verdiept je in de vraag van de verzoeker en werkt met anderen samen om de relevante informatie te vinden en beschikbaar te stellen. Je werkt samen in het team van de Procesondersteuner Woo, de Woo-jurist en vooral de dossierhouder, die de inhoudelijke expert is over een bepaald onderwerp. Waar nodig onderhoud je contacten met collega’s binnen het ministerie zoals juristen, beleidsmedewerkers, managers en adviseurs en daarbuiten. Je informeert alle betrokkenen over de voortgang van je werkzaamheden en opdrachten. Zo draag je eraan bij dat de verzoeker van het Woo-verzoek uiteindelijk de gevraagde documenten ontvangt. Je maakt deel uit van één van de trajecten binnen het programma ENIGMA, van waaruit je afstemt met de projectleiders binnen het programma en o.a. de GoedBewaard-coaches, de collega’s die veel contact hebben met de (beleids)directies. Wij bieden een uitdagende functie in een departementaal breed programma dat in de politieke belangstelling staat. 

Eisen:

  • Kandidaat beschikt over HBO werk- en denkniveau
  • Kandidaat is bereid om een referenties op te geven met wie door opdrachtgever telefonisch contact kan worden opgenomen. Dit enkel nadat er al een gesprek met opdrachtgever heeft plaatsgevonden. 

Wensen:

  • Mate waarin de kandidaat kennis heeft van informatiehuishouding, openbaarmaking en de juridische aspecten daarvan. 
  • Mate waarin de kandidaat ervaring heeft met het opstellen en uitvoeren van query’s in verschillende informatiebronnen (DMS, netwerkschijven, mailboxen, etc.) en het gebruik van goede, passende zoektermen.