Apeldoorn
Senior
36 uur per week
7 months
Startdatum op 21 augustus
Verlopen
236 Dagen geleden
Belastingdienst

Senior Data-Engineer

Aantoonbare kennis en ervaring van SAS-VA, SAS EG of vergelijkbare tooling

Opdrachtomschrijving

Als data engineer bij de Belastingdienst Directie Centraal Administratieve Processen (CAP), Cluster Innen&Betalen heb jij een belangrijke rol in het opwerken van data naar gegevens voor het ontwikkelen van Managementinformatie producten. Samen met onder andere business analisten en rapportage analisten bouw je oplossingen die voorzien in structurele informatiebehoeften van de business. Denk aan een dashboard met KPI’s over het functioneren van de Belastingdienst ten behoeve van verantwoording aan de directie en de politiek, maar ook aan stuurinformatie op basis waarvan een directiemanager of teamleider de capaciteit beter kan inzetten. Het cluster Inning is de ‘kassa van Nederland’. Het cluster Inning int belastinggeld en vult daarmee de schatkist van Nederland. Ook regelt het cluster dat toeslaggerechtigden hun toeslagen ontvangen of – wanneer nodig – terugbetalen. Cluster Inning vult daarmee bijna 85% van de staatskas. Het Cluster Inning bestaat uit ca. 1000 fte en zorgt voor het uitvoeren van de massale inning (in- en uitbetalen) voor de gehele Belastingdienst, (bijzondere) invordering voor toeslaggerechtigden, particulieren en MKB klein, het betalingsverkeer en de uitvalbehandeling van de (massale) inning. De inhuur is voor het team management informatie CAP Innen & Betalen. Het team huurt business analisten / data engineers in voor het in kaart brengen van de wensen op het gebied van managementinformatie. Zij ontwerpen, bouwen en implementeren informatieproducten voor de Cluster Inning CAP

Achtergrond opdracht

In jouw rol van data engineer heb je een korte lijn met de ontwerper van het data-model, data-pipelines voor onze business analisten en de business. Je bent een expert op het gebied van ETL die zijn bijdrage levert door eenduidig gebruik van de data en het ontwikkelen van producten en het uitvoeren van analyses. Je ontwikkelt bijvoorbeeld heldere tijdlijnen of andere aggregaties uit complexe datastromen die gebruikt kunnen worden voor een product. Jij bent ervoor verantwoordelijk dat deze oplossingen en producten zodanig werken dat die stabiel geïmplementeerd kunnen worden in de testacceptatie- en productieomgeving. Je beschikt hiervoor over state-of-the-art tooling en platformen zoals SAS / Teradata omgeving. Jij gaat werken in het team de operationele MI die nodig is om deze processen aan te sturen, bouwen op ons datawarehouse en presenteren in online dashboards. Je werkt aan opdrachten in een team van ongeveer 10 collega’s. Jij werkt in een dynamische en prettige werkomgeving, waar hybride werken en ruimte voor innovatie de standaard is.

Functie eisen

  • HBO of Academische opleiding, Informatiekunde of informatica aangevuld met meer management gerichte opleiding of een academische opleiding Organisatie & Bedrijfskunde. (3 jaar)
  • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring van SAS-VA, SAS EG of vergelijkbare tooling.
  • Ervaring met ETL, data-schoning en modellering is een must

Competenties

Initiatief, analyseren, resultaatgerichtheid, samenwerken en creativiteit. Herken jij jezelf ook hierin? Je hebt goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. Je wilt resultaten behalen, zonder de goede relatie uit het oog te verliezen. Je schakelt graag snel: je bent dan ook stressbestendig en praktisch ingesteld. Je bent enthousiast en betrokken en je beschikt over een flinke dosis doorzettingsvermogen. Je hebt er zichtbaar plezier in om je te bewegen in een organisatie waarin nog niet alles is vastgelegd en waarin je in belangrijke mate kan bijdragen aan de uiteindelijke proces- én productinrichting ervan.

Aanvullende kennis

  • Je beschikt over recente en aantoonbare ervaring met programmeren en coderen in bij voorkeur in SAS.
  • Grondige kennis van SQL is een must.
  • Je beschikt over uitstekende Nederlandse spreek- en schrijfvaardigheden.
  • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met zeer grote en complexe dataomgevingen.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het testen van software, release-management en opleveren volgens acceptatiecriteria.
De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.