Den Haag
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 1 februari
Verlopen
195 Dagen geleden
Nederlands Forensisch Instituut

Platform Infra Engineer

Kandidaat heeft ervaring met security- en privacy-by-design

Opdrachtomschrijving

Als ervaren Platform/Infra engineer weet jij het Hansken Openstack platform, met Ceph als storage cluster, stabiel te houden en naar het volgende niveau te trekken. OpenStack is het platform waar alles binnen Hansken op draait en daardoor van cruciaal belang dat dit als een zonnetje draait. Denk aan development tooling tot en met de productie omgevingen. In deze rol ben verantwoordelijk voor het OpenStack platform en alles wat daar onder zit. Denk aan het Ceph cluster, maar ook voor de hardware in het datacenter. Je zal zo nu en dan dus ook in het datacenter te vinden zijn. Daarnaast is automatiseren je tweede natuur, je bent bekend met concepten als IaC, configuratie management (d.m.v. Ansible), CI/CD en observability (Grafana stack). De volgende taken en verantwoordelijkheden worden onderkend:

 • Beheer/onderhoud en life cycle management van hardware in het datacenter.
 • Beheer/onderhoud en doorontwikkelen van het OpenStack platform.
 • Beheer/onderhoud en doorontwikkelen van het Ceph storage cluster.
 • Administratie en documentatie rondom bovenstaande, in o.a. Netbox, Dell OpenManage.
 • Kennis van netwerken en performance is wenselijk, maar niet noodzakelijk.
 • Kubernetes kennis is een grote plus.
 • Het begeleiden en coachen van collega’s.
 • Het leveren van support aan zowel interne en externe partijen.

Achtergrond opdracht

Het NFI blijft Hansken doorontwikkelen en de forensische mogelijkheden ervan verder uitbreiden. Hansken moet dan ook hét data- analyseplatform worden. Een platform dat breed in zaakonderzoeken wordt toegepast door tactische rechercheurs van de (inter)nationale rechtshandhaving voor het inzichtelijk en toegankelijk maken van digitale data. Voor deze doorontwikkelingen werk jij als Platform/Infra engineer samen met jouw collega’s aan innovatie en verdere uitbreiding van het Hansken platform. Het team waarin je komt te werken is hecht en kenmerkt zich door zijn open en directe sfeer. Een team waar je elkaar helpt om samen te komen tot oplossingen van complexe casussen.

Functie eisen

 • Een certificering als Certified OpenStack Administrator (COA) is vereist.
 • Kandidaat heeft ervaring met security- en privacy-by-design;
 • De kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met het installeren en/of beheren en/of onderhouden van OpenStack in een productie omgeving.
 • De kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met het installeren en/of beheren en/of onderhouden van Ceph in een productie omgeving.
 • De kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met het installeren en/of beheren en/of onderhouden van server hardware.

Competenties

Communicatief vaardig, teamspeler, kan schakelen tussen bussiness en techniek, aantoonbare ervaring met coachen en trainen van collega's. Ervaring met support werkzaamheden voor externe klanten. Comfortabel en ervaring met agile werken. Is pro-actief en brengt energie en motivatie mee naar het team. Is de Engelse taal machtig in woord en geschrift.

Aanvullende kennis

Kennis van OpenStack, Ceph, hardware, datacenters, Dell OpenManage, Ansible, Terraform, Terragrunt, GitOps, Grafana, Splunk, Hashicorp Vault, Hashicorp Packer, Kubernetes, Git, Bitbucket, Jira, Jenkins, Scrum, Agile, Observability, vNetworking, OpenvSwitch.Ervaring met IaC, observability tools, etc.

Het NFI heet voluit Nederlands Forensisch Instituut. Het NFI onderzoekt bewijsstukken in strafzaken. Een strafzaak is een rechtszaak waar een rechter bepaalt of iemand schuldig of onschuldig is aan een misdrijf. Daarvoor gebruikt de rechter onder andere de resultaten van het onderzoek dat het NFI doet.

Het NFI doet veel soorten onderzoek. Daarom zijn die onderzoeken verdeeld in meer dan 30 onderzoeksgebieden: van pathologie (waardoor is iemand overleden?), toxicologie (giftige stoffen), chemisch onderzoek, wapens en munitie, verkeer, milieu, digitale sporen tot onderzoek van drugs en DNA.