Utrecht
Senior
32 uur per week
3 months
Startdatum op 1 februari
Verlopen
115 Dagen geleden
Belastingdienst

Senior Data Engineer

Kennis en ervaring van het prepareren van Data ten behoeve van Data Science doeleinden

Opdrachtomschrijving

We zijn op zoek naar versterking binnen een afdeling die zich bezig houdt met het analyseren, en integreren van data om dit vervolgens te tonen in een operationeel dashboard. Dit doen we conform ETL processen in SAS DI studio. Vanwege de toegenomen vraag aan werkzaamheden zijn we op zoek naar een ervaren Data Engineer. Je komt te werken in 1 van de Inzicht teams. Deze teams bouwen geïntegreerde data sets, waarop een operationeel dashboard wordt ontwikkeld. Kennis van SQL is een must.

Achtergrond opdracht

We zijn in meerdere teams op zoek naar uitbreiding van de capaciteit. Door een aantal vertrekkende medewerkers en een sterk toegenomen Data behoefte is er een plek beschikbaar voor een ervaren Data Engineer. Je zult naast het zelf programmeren van de ETL code ook bezig zijn met het testen en reviewen van het werk van collega's. Ook wordt verwacht dat je met de business-analisten nou kan samenwerken om stories aan te maken volgens de agile scrum methode.

Functie eisen

  • Kennis en ervaring van het prepareren van Data ten behoeve van Data Science doeleinden.
  • Minimaal 5 jaar ervaring met ETL processen
  • WO werk- en denkniveau 5 jaar
  • Begeleiden van junior en medior medewerkers, met name op inhoud.
De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.