Bilthoven
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 2 januari
Verlopen
205 Dagen geleden
RIVM

Dataplatform Architect

Wij zijn op zoek naar een Dataplatform Architect voor het ontwerpen en realiseren van databases, datawarehouses en andere dataoplossingen (bv. Datalakehouse).

Opdrachtbeschrijving

De afdeling Databasebeheer en Testen is op zoek naar een ervaren Dataplatform Architect. Als Dataplatform Architect ben je samen met je teamleden verantwoordelijk voor het ontwerpen en realiseren van databases, datawarehouses en andere dataoplossingen (bvb. Datalakehouse). Je zorgt voor veilige, consistente en betrouwbare dienstverlening op de beheerde omgevingen. Je beoordeelt nieuwe serviceaanvragen en ontwerpt nieuwe dienstverlening. Het gaat hier om databases en datawarehouses die van vitaal belang zijn voor het werk van het RIVM op tal van maatschappelijke terreinen. Kortom, een veelzijdige functie waarbij je naast je technische kennis ook inhoudelijk sparring partner bent voor de klant. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ondersteuning bij het samenstellen van datasets en complexe query’s.

In het team breng je kennis en ervaring mee op het gebied van Datawarehouse ontwerpen, Cloud implementaties en je bent in staat anderen daarin mee te nemen. Uiteraard ben je ook actief bezig met het op peil brengen en houden van je kennis op de genoemde gebieden, ook naar aanleiding van ontwikkelingen binnen het vakgebied. 

Werkervaring

Algemeen

 • Aantal jaren relevante ontwerp werkervaring (Dataplatform, Datawarehouse, Datalakehouse, etc.)

Specifiek

 • Is verantwoordelijk voor het opstellen (verder uitwerken) van solution architectuur van datawarehouse, databases en andere dataoplossingen
 • Vertaalt functionele (domein) architecturen naar de beoogde solution-architectuur
 • Begeleidt projectinitiatieven en adviseert op inpasbaarheid van binnen de beoogde solution-architectuur
 • Signaleert ontwikkelingen op het gebied van datawarehouses en databases en initieert doorontwikkeling van de bestaande dienstverlening

Vereisten profiel

 • Kennis van en ervaring met de BIO en AVG, alsmede met het implementeren van een privacy-by-design architectuur
 • Kennis en vaardigheden op het gebied van architectuurbeschrijving/-modellering, zowel van strikte conceptuele gegevensmodellering (UML, TOGAF en ArchiMate) als van minder strikte varianten
 • Kennis van Agile werken (Scrum, SAFe)
 • HBO werk- en denkniveau

Competenties

 • Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden
 • Je bent sociaal, loyaal en beschikt over goede communicatieve vaardigheden
 • Je bent klantgericht en legt goede verbindingen met opdrachtgevers en andere teams (met verschillende disciplines en belangen)
 • Organiseren van het eigen werk en het simultaan coördineren van werkzaamheden van het team 
Het RIVM verricht toegepast wetenschappelijk onderzoek op het terrein van de volksgezondheid en het mileu/leefomgeving. Rijksvaccinatieprogramma, modelleren van het onstaan en de verspreiding van ziekten en monitoring van luchtkwaliteit zijn enkele voorbeelden van haar activiteiten. Het RIVM heeft in partnership met het KNMI haar ICT ondergebracht bij het Shared Service Centre (SSC-) Campus. SSC-Campus levert ICT-diensten aan het founding partners RIVM en KNMI en interdepartementaal aan andere rijksdiensten die ICT-ondersteuning wensen voor kun kennisintensieve en wetenschappelijke activiteiten. Deelnemers in SSC-Campus op dit moment zijn: RIVM, KNMI, CBG, CPB, PBL, RLI, SCP en RWS.