Den Haag
Medior
32 uur per week
Startdatum op 2 januari
Verlopen
89 Dagen geleden
Alle vacatures bij LINKIT

Project Ondersteuner

Ervaring met opstellen van periodieke project/managementrapportages

NWB Bank is op zoek naar een gepassioneerde Project Ondersteuner (PMO). 2024 wordt voor NWB Bank een uitdagend jaar. Vanuit de afdeling IT start een project om zowel de IT-afdeling (People & Technology) als specifieke IT-onderwerpen (Process & Way of Working) naar een volgend volwassenheidsniveau te brengen. Als Project Ondersteuner lever je een concrete bijdrage aan dit project en zorg je bovendien voor overzicht en tijdige en adequate verslaglegging. Zowel richting interne stakeholders als externe toezichthouders. Daarvoor sluit je aan bij overleggen en workshops, leg je projectrisico's en besluiten helder vast, zorg je voor adequate opvolging van gemaakte afspraken en signaleer je tijdig eventuele afwijkingen. Ben je een beetpakker, kun je goed hoofd- en bijzaak scheiden en breng je concreet, kort en bondig verslag uit, dan ben je voor ons een interessante kandidaat.

De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. Tegelijk zijn we met ongeveer 120 medewerkers een compacte en efficiënte organisatie met een open cultuur. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.

Binnen NWB zorgt IT – in samenwerking met leveranciers en externe consultants – ervoor dat een uitgebreid IT-landschap (van infrastructuur tot en met de applicaties) gemanaged en continue verbeterd wordt. IT maakt de komende jaren een transitie door op diverse vlakken. Onder meer de manier van werken, maar ook qua technologie en architectuur keuzes. De komende jaren zal de bank op het gebied van IT-innovatie en digitalisering een aantal grote stappen nemen. Het borgen van het wettelijk kader en richtlijnen (EBA Guidelines, DORA, COBIT, NIST, ISO, ITIL en ons interne NWB Beleid) staat hierbij centraal. Het project waar jij als Project Ondersteuner aan bijdraagt is hier dicht aan gelieerd.

Taken en verantwoordelijkheden die horen bij deze functie zijn o.a.:

 • Opstellen van project/managementrapportages t.b.v. interne en externe stakeholders (toezichthouders);
 • Documentbeheer;
 • Agenda beheer;
 • Organiseren, voorbereiden en notuleren (externe) overleggen en workshops;
 • Vastleggen risico's, acties en besluiten;
 • Monitoren opvolging acties, besluiten en planningen.

Je past bij onze organisatie omdat je bijzonder gemotiveerd bent om jezelf en de organisatie te verbeteren, met steeds een veilige IT-omgeving als uitgangspunt. Je haalt plezier uit het schakelen met de diverse stakeholders. Je staat stevig in je schoenen, bent communicatief sterk, kan goed zelfstandig werken en hebt een goede dosis probleemoplossend vermogen.

Wat vragen we:

 • HBO- of WO-opleiding;
 • Minimaal 2 tot 5 jaar ervaring als Project Ondersteuner/PMO;
 • Minimaal 2 tot 5 jaar werkervaring in de financiële sector;
 • Ervaring binnen een sterk gereguleerde omgeving is een pre;
 • Ervaring met opstellen van periodieke project/managementrapportages;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Nederlands en Engels: vloeiend in woord en geschrift;
 • Goede vaardigheden van Microsoft Office tooling (Excel, Outlook, Word, PowerPoint);
 • Ervaring met Azure DevOps is een pre.