Arnhem
Senior
36 uur per week
Startdatum op 1 december
Verlopen
196 Dagen geleden
Alliander

Senior Software Developer

AWS, Angular, Nodejs

Jouw Energie

Alliander IT zoekt een ervaren softwareontwikkelaar die een sleutelrol wil vervullen in het hart van de energietransitie. Wil jij samen met ons het verschil maken voor onze bedrijfsactiviteiten? In de komende jaren staat Liander voor de uitdaging om meer energienetwerken aan te leggen of aan te passen dan ooit tevoren. Dit is essentieel om de energietransitie vorm te geven.

Al dit werk moet zorgvuldig worden gepland om de juiste en meest efficiënte resultaten te behalen, en om transparantie naar onze klanten te waarborgen. Hier komt Team Consilium in beeld. Als ervaren ontwikkelaar met expertise in AWS, krijg je de kans om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan de energietransitie en de efficiëntie vergroten. Met een technologische stack bestaande uit Angular, Node.js op het AWS-cloudplatform, en jouw communicatieve vaardigheden, kun je effectief overleggen met IT Solution Architects en gebruikers. Zo draag je bij aan de energie van vandaag én morgen.

Jouw opdrachtgever

Alliander is een toonaangevende groep, met bedrijven zoals Liander, Qirion en Kenter, die zich inzetten voor het ontwikkelen en beheren van het energienet voor miljoenen Nederlanders. Als Senior Developer binnen Team Consilium, een DevOps team dat samenwerkt met andere teams binnen een Agile Release Train, speel je een sleutelrol in het ontwikkelen en beheren van planapplicaties om stapsgewijs toe te werken naar een soepele workflow in het proces.

Jouw achtergrond

Als ervaren ontwikkelaar werk je nauw samen met het DevOps-team om binnen het Cloud AWS-platform een nieuwe applicatie te bouwen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen, implementeren en onderhouden van een schaalbare, betrouwbare en veilige applicatie die voldoet aan de eisen van onze energieprojecten. Je speelt een cruciale rol in het hele ontwikkelingsproces, van het definiëren van technische oplossingen tot het leveren van hoogwaardige code en het bieden van technische begeleiding aan het team. Daarnaast werk je samen met de Product Owner en Solution Architect om functionele en niet-functionele eisen te begrijpen en te vertalen naar technische specificaties.

We hebben al een bestaande applicatie waar de kern van ons landschap wordt gevormd door Microsoft Project Server. Daaromheen draaien microservices waarmee informatie uit verschillende andere systemen in onze planningen wordt verwerkt en waarmee we planinformatie naar andere systemen sturen. Afhankelijk van de situatie werken we event-driven of juist met een API. Om informatie effectief bij elkaar te brengen en gebruikers efficiënt te laten werken, ontwikkelen we meerdere apps die werken met een Angular frontend en .NET backend. De performance van onze systemen houden we realtime bij op ons monitoringsdashboard. De komende periode richten we ons naast functionele features en stories ook op de vernieuwing van ons landschap, testautomatisering en met name regressietesten in onze frontends.

Verantwoordelijkheden

 • Ontwerpen, bouwen en implementeren van een robuuste applicatie voor energieprojecten binnen het AWS-platform;
 • Samenwerken met de Solution Architect en het development team om technische specificaties op te stellen en te beoordelen;
 • Verzekeren dat de software-ontwerp voldoet aan de vereisten op het gebied van schaalbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid;
 • Leveren van hoogwaardige code en technische begeleiding aan het development team;
 • Identificeren en oplossen van technische uitdagingen tijdens het ontwikkelproces;
 • Actief deelnemen aan code reviews en technische discussies;
 • Zorgen voor goede documentatie van de ontwikkelde oplossingen;
 • Samenwerken met de Product Owner om functionele vereisten te begrijpen en te vertalen naar technische specificaties;
 • Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van softwareontwikkeling en Cloud technologieën.

Vereiste Vaardigheden en Kwalificaties

 • Ervaring met ontwerpen en implementeren van applicaties op AWS. (2 jaar);
 • Sterke programmeervaardigheden in Typescript/Angular (5 jaar);
 • Ervaring met Node.js, en serverless computing. (5 jaar);
 • Aantoonbare ervaring als senior developer in complexe IT-projecten;
 • Je hebt goede kennis van de Nederlandse taal;
 • Probleemoplossend vermogen en analytisch denkvermogen.

Nice-to-Have Vaardigheden

 • C# & .NET (Core);
 • Ervaring met database ontwikkeling, SQL Server, CI/CD, test automation (unit, regressie, E2E), GIT, Visual Studio;
 • SAP UI5, SharePoint/Project Server 2016+, BDD, containerized applications (Docker), SpecFlow, Micro Services, Event-driven development.

Let op: Het team werkt hoofdzakelijk met .NET, Angular 15 in on-premise omgevingen, maar streeft ernaar deze stack naar AWS te brengen met Node.js als backend. Kennis van de AWS-omgeving en infrastructuurbeheer is een waardevolle aanvulling.