Den Haag
Senior
36 uur per week
9 months
Startdatum op 1 april
Verlopen
121 Dagen geleden
Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)

Senior Data Engineer

Wij zijn op zoek naar een Data engineer!

Opdrachtomschrijving:

Wij zijn op zoek naar een ervaren Senior Data Engineer om deel te nemen aan een dynamisch vernieuwingsproject voor het opzetten van een nieuw Business Intelligence (BI) platform. De ideale kandidaat zal een cruciale rol spelen in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van geavanceerde data pipelines en infrastructuren binnen ons bedrijf.

Als Senior Data Engineer ben je verantwoordelijk voor het volgende:

 • Ontwerp en ontwikkeling van data pipelines: je zal betrokken zijn bij het ontwerpen, bouwen en onderhouden van robuuste en schaalbare data pipelines die gegevens verzamelen, verwerken en transformeren voor analyses en rapportages.
 • Implementatie van het nieuwe BI-platform: je zal actief deelnemen aan de implementatie van het nieuwe BI-platform, waarbij je ervoor zorgt dat het voldoet aan de technische vereisten, beheer- en architectuurstandaarden van het project.
 • Gebruik van MS BI Stack-tools: er wordt verwacht dat je uitgebreide ervaring hebt met tools zoals SQL Server Integration Services (SSIS), Master Data Services (MDS) en SQL Server voor het ontwikkelen van geavanceerde data-oplossingen.
 • Kennis van WhereScape: ervaring met WhereScape is vereist, omdat deze tool zal worden gebruikt in het vernieuwingsproject voor het automatiseren van het ontwikkelingsproces en het versnellen van de oplevering van data pipelines.
 • Ervaring met GIT: bij voorkeur heb je ervaring met GIT voor versiebeheer van data-gerelateerde artefacten, zoals ETL-processen, datawarehousing-ontwerpen en data models.
 • Agile Scrum-werkmethodologie: het project volgt een Agile Scrum-werkmethodologie. Daarom is ervaring met Agile werken een pre, inclusief het deelnemen aan sprint planning, daily stand-ups, sprint reviews en retrospectives.

Eisen

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding
 • Je hebt minimaal 10 jaar relevante ervaring in een business intelligence werkomgeving.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met de MS BI Stack, zoals SSIS en MDS
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met Wherescape Red, Wherescape 3D
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met Data Vault
Bedrijfsinformatie:
Van vluchtelingen die niet veilig zijn in eigen land tot specialistische kenniswerkers: de IND beoordeelt alle verzoeken van mensen die in Nederland verblijf willen aanvragen of die Nederlander willen worden. Dat doen we zorgvuldig, want ons werk doet ertoe.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) voert het vreemdelingenbeleid in Nederland uit. Dat betekent dat de IND alle verblijfsaanvragen beoordeelt van mensen die in Nederland willen wonen of die graag Nederlander willen worden. Het kan daarbij gaan om vluchtelingen die niet veilig zijn in eigen land en die daarom hier asiel aanvragen. Maar ook om mensen die hier willen werken, studeren, of een gezin willen vormen met iemand die hier al woont. Daarnaast behandelt de IND naturalisatieverzoeken van mensen die hier al zo lang wonen dat zij zich Nederlander voelen en daarom een Nederlands paspoort willen aanvragen. Bij de IND toetsen we elke aanvraag afzonderlijk aan de regels van het vreemdelingenbeleid. Dat betekent dat men goed moet luisteren naar het verhaal van elke aanvrager zodat elke beslissing die de IND neemt, recht doet aan ieders persoonlijke situatie.

De IND is als uitvoeringsorganisatie onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid A. Broekers-Knol is als bewindspersoon verantwoordelijk voor het werk van de IND. De IND heeft geen invloed op het vreemdelingenbeleid, dat komt via de Tweede en Eerste Kamer tot stand. Daarnaast vloeien er regels voort uit (internationale) verdragen.