Den Haag
Senior
36 uur per week
11 months
Startdatum op 1 februari
Verlopen
234 Dagen geleden
Nationaal Cyber Security Centrum

Senior Platform Engineer

Minimaal 2 jaar werkervaring met Linux besturingssystemen

Opdrachtomschrijving

De kandidaat heeft ruime kennis en ervaring met het ontwerpen en implementeren van kritieke infrastructuur. Monitoring, veiligheid en betrouwbaarheid zijn daarin essentieel. Hiervoor maak je graag gebruik van de nieuwste tools en mogelijkheden binnen het DevOps/cloud- native landschap. Het DevOps landschap kent geen geheimen voor je en daardoor heb je ruime ervaring met het verregaand automatiseren van werkzaamheden en het op peil houden van security. Je zal hiervoor gaan werken met tools zoals Kubernetes, Ansible en Terraform. Daarnaast werk je samen met verschillende applicatieteams voor automatisering en integraties binnen de CI/CD omgeving bestaande uit onder andere GitLab CI en ArgoCD. Tegelijkertijd ben je in staat je collega’s enthousiast te maken voor deze nieuwe innovaties, bijvoorbeeld tijdens demo’s en techtalks voor de rest van de organisatie. Dit allemaal om bij te dragen aan de missie van het NCSC; zodat collega’s adequaat kunnen reageren op digitale dreigingen. Kortom een servicegerichte techneut met een passie voor DevOps technologie. Aantal uren per weerk: 36. Daarnaast zal de kandidaat meedraaien in de reguliere piketdiensten van het team (gemiddeld 1 week per 5-6 weken beschikbaarheidspiket).

Achtergrond opdracht

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is de centrale kennisautoriteit, responsorganisatie en het samenwerkingsplatform voor cybersecurity in Nederland. Het NCSC werkt samen met organisaties binnen de Rijksoverheid en vitale sectoren aan een versterking van de digitale weerbaarheid van Nederland. Zie www.ncsc.nl voor meer informatie. Onze infrastructuur vormt het fundament waarop verschillende DevOps-teams hun diensten en applicaties bouwen, dus we leveren ook kennis en tools op het gebied van infrastructuurontwikkeling en beheer. Veelal wordt hier gebruik gemaakt van een Agile-werkwijze. Tot slot biedt het cluster ook een skilled servicedesk, ten behoeve van de beveiligde kantooromgeving en endpoints van onze interne medewerkers. 

Functie eisen

  • De kandidaat heeft minimaal HBO werk- en denkniveau.
  • De kandidaat heeft werkervaring van minimaal 2 jaar met Linux besturingssystemen. 
  • De kandidaat heeft werkervaring van minimaal 2 jaar met applicatie- en containerplatforms. 
  • De kandidaat dient een motivering aan te leveren, waarin gedetailleerd de inhoudelijke kennis en werkervaring is beschreven. Uit de motivering moet expliciet blijken over welke expertise betrokken beschikt en waarom dat relevant is voor de uitvoering van de opdracht. (maximaal 1 A4 en in ik-vorm).