Utrecht
Senior
36 uur per week
Startdatum op 1 januari
Verlopen
89 Dagen geleden
Rijkswaterstaat

Functioneel beheerder

Ervaring met de IV technieken, zoals BiSL en ITIL

Opdrachtomschrijving

Je komt te werken binnen een gezellige en diverse afdeling. De afdeling IVB is verantwoordelijk voor de functionaliteiten van de applicaties o.a. binnen het werkveld Communicatie. Zij maken gebruik van diverse applicaties, waaronder het CMS Tridion, Docgen en Topdesk. Dit betekent dat de eindgebruiker de medewerker is van Rijkswaterstaat.

Jij zorgt ervoor, samen met je team, dat de applicaties voortdurend blijven voldoen aan de wensen en de eisen van de eindgebruiker waarbij de bedrijfsvoeringsprocessen optimaal ondersteund worden. Je staat klaar wanneer de eindgebruikers vragen voor je hebben, wanneer er problemen zijn met de applicaties én wanneer ze graag een verzoek tot wijziging en/of verbetering willen inbrengen. Conform de BiSL methodiek ga je aan de slag met deze wijzigingsverzoeken. Je beoordeelt de wijzigingsverzoeken op nut en noodzaak en kijkt of alternatieve oplossingen passend zijn. Je bedenkt creatieve oplossingen waarbij je altijd het IV landschap in ogenschouw neemt. Daarnaast stel je ook de plannen op voor het testtraject en de implementatie. Naast je werkzaamheden op uitvoerend niveau, adviseer jij de informatiemanager gevraagd en ongevraagd over de wijzigingsbehoefte op sturend niveau.

Je haalt veel energie uit het bedenken van creatieve, klantgerichte oplossingen. Hierbij stem je de acties en wijzigingen niet alleen af binnen je team, maar heb je oog voor de gehele IV keten. Een goede terugkoppeling aan de eindgebruiker mist zeker niet in jouw werkproces.

Je streeft er elke dag naar om je werk beter te doen en de eindgebruiker maximaal te helpen. Daarbij ga je voor de hoogst haalbare kwaliteit van je dienstverlening, een tevreden eindgebruiker en een passende oplossing binnen het IV landschap. Je bent in staat om de driehoek van mens, proces en techniek te bewaken en daar je oplossing op af te stemmen. Je agile mindset geeft je een flexibele instelling en de mogelijkheid om goed om te gaan met een veranderende situatie. Je krijgt energie van het deelnemen aan projecten en je leergierigheid zorgt ervoor dat je snel nieuwe zaken eigen maakt. Je interesse in het vakgebied is aanstekelijk en je hebt een innerlijke drive om nieuwe ontwikkelingen binnen informatievoorziening te vertalen naar je eigen werkomgeving.

Functie eisen

  • De aangeboden kandidaat beschikt minimaal over een afgerond diploma op minimaal HBO Niveau of vergelijkbaar werk- en denkniveau.
  • Kandidaat heeft in de afgelopen 12 maanden vergelijkbare ervaring opgedaan over het vakgebied informatiemanagement

Functie wensen

  • Mate waarin de kandidaat ervaring heeft met de IV technieken, zoals BiSL en ITIL
  • Mate waarin de kandidaat ervaring heeft met CMS, bij voorkeur Tridion
  • Mate waarin de kandidaat ervaring heeft met Agile methodieken