Hybride, Groningen en Thuis
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 30 oktober
Verlopen
265 Dagen geleden
Alle vacatures bij LINKIT

Data Platform Engineer

Wij zoeken een ervaren Data Platform Engineer met focus op datawarehousing, CI/CD en ETL tooling.

Opdrachtgever

In Groningen moet iedereen veilig kunnen wonen, werken en naar school gaan. Daarom werkt Nationaal Coƶrdinator Groningen (NCG) aan het onderzoeken en versterken van gebouwen in het aardbevingsgebied. Het gaat om preventief versterken. Zo kunnen bewoners en gebruikers het gebouw veilig verlaten bij een zware aardbeving. NCG werkt hiervoor samen met de gemeenten in het aardbevingsgebied, de provincie Groningen, de woningcorporaties en het Rijk. Het team Informatievoorziening (IV) is onderdeel van de afdeling Bedrijfsvoering en voert regie op exploitatie en verandering, zodat de informatievoorziening maximaal aansluit op de bedrijfswensen en de formele vereisten (bijvoorbeeld Archiefwet).

Opdrachtomschrijving

Als Data Platform Engineer draag jij bij aan het kostenefficiƫnt inrichten en door ontwikkelen van het NCG data platform. Als Data Platform Engineer vertaal je opgestelde kaders en richtlijnen naar concrete werkbare oplossingen. Hierbij maak jij gebruik van je kennis op het gebied van datawarehousing, CI/CD en ETL tooling. Als Data Platform Engineer vertaal je business informatie behoeftes naar concrete dimensionele datamodellen en implementeer je deze van kop tot staart. De ontsluiting van bronnen, het modelleren van de data en het opleveren van dashboards. Als Data Platform Engineer neem je andere teamleden mee in het werken met de ingerichte tooling en draag je verantwoordelijkheid voor de delivery kwaliteit van het team. Als Data Platform Engineer draag je zorg voor een hoge kwaliteit van delivery door volgens opgestelde standaarden te werken, werk van teamleden te reviewen en data te valideren met de business. Als Data Platform Engineer werk je binnen de richtlijnen van de Data Platform Architect.

Opdrachteisen. Wat verwachten wij van een kandidaat?

  • Aantoonbaar WO werk- en denkniveau;
  • Kandidaat heeft ervaring met het werken met relevante BI-tooling zoals bijvoorbeeld Azure SQL Server of Azure Data Factory of SSIS of Power BI.
  • Sterk analytisch vermogen en communicatief vaardig;
  • Minimaal Ć©Ć©n jaar ervaring met technisch databeheer en het ontwikkelen van ETL oplossingen;
  • Aantoonbare ervaring op het gebied van datawarehouse implementatie;
  • Aantoonbare ervaring met het vertalen van business informatie behoeftes naar dimensionele modellen en dashboards;
  • Aantoonbare ervaring en kennis van Continuous Integration / Continuous Delivery (CI/CD).