Utrecht
Senior
36 uur per week
5 months
Startdatum op 21 augustus
Verlopen
328 Dagen geleden
Belastingdienst

Business – data analist

SQL vaardigheden, kennis van stuurinformatie, kennis van dashboard-ontwerp

Opdrachtomschrijving

Als business- data analist ben je verantwoordelijk voor het vertalen van wensen vanuit de business op het gebied van stuurinformatie naar bruikbare dashboarding voor de dagelijkse aansturing van de teams. Hierbij ben je verantwoordelijk voor zowel de front-end als de back-end van de dashboards. Samen met een solution architect zorg je er voor dat er herbruikbare bouwblokken worden gecreƫerd om op deze manier nieuwe dashboards snel en uniform in te kunnen richten. Je zorgt er voor dat knelpunten in dit proces aan het licht komen en het projectteam gevoed wordt met inzichten die kunnen zorgen voor brede verbeteringen in het voorbrengingsproces van data analyse producten.

Achtergrond opdracht

Het gaat om een project waarbij we aan de hand van het opzetten van de stuurinformatie een brede investering doen in de kwaliteit van de voortbrenging van onze data analytics producten. Hiervoor zal een multidisciplinair team worden opgezet dat aan de slag gaat met deze opdracht en de lessen die daar worden geleerd zal vertalen naar lessen voor de organisatie. Het team zal bestaan uit een verandermanager, een solution architect, een business- data analist en een projectleider.

Functie eisen

  • SQL vaardigheden, kennis van stuurinformatie, kennis van dashboard-ontwerp
  • WO 3 jaar

Competenties

Analyseren, creativiteit, organisatiebewustzijn, omgevingsbewustzijn, resultaatgericht, samenwerken

Bijzonderheden

Helaas mogen er voor deze opdracht geen zzp'ers worden aangeboden

De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuĆÆteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.