Den Haag
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 8 april
Verlopen
37 Dagen geleden
Logius

Frontend Developer

Wij zijn op zoek naar een Frontend Developer/UX specialist met kennis en ervaring van HTML, CSS, Javascript, UX, WCAG 2.1 en React.

Opdrachtbeschrijving

KOOP zoekt een Frontend Developer/UX specialist voor DevOps team Herbouw Officiele Elektronische Bekendmakingen (OEP) waarin een keten van complexe applicaties volgens moderne architectuur zal worden herbouwd.

De Frontend Developer/UX specialist is in staat zelfstandig te werken, en tegelijkertijd in nauwe samenwerking met het team te zorgen voor snelle en kwalitatief hoogstaande ontwikkeling van complexe software.

Bij KOOP wordt gewerkt volgens Agile en SAFE principes. Het team werkt in sprints van twee weken, waarbij de prioriteiten worden gesteld op basis van de lopende projecten, in overleg met de diverse productowners. De ontwikkelaar is betrokken bij het gehele proces, van idee tot het in productie nemen en beheren van de software.

Het van belang dat de kandidaat snel klantwensen weet te vertalen naar oplossingen en daarbij oog heeft voor de dynamiek bij de opdrachtgever.

Achtergrond opdracht

Het Kennis- en exploitatiecentrum Officiële Overheids Publicaties (KOOP) is verantwoordelijk voor de dagelijkse publicatie van overheidsinformatie in Nederland. Met onze publicatiediensten stellen we de gehele Nederlandse overheid in staat om officiële overheidsinformatie te publiceren. Deze zijn te vinden op de portal officielebekendmakingen.nl. We staan aan de vooravond om de hele keten Officiele Publicaties te herbouwen en veilig te stellen voor de komende 10 jaar. Daartoe zal een projectteam inclusief scrum team worden ingericht.

Binnen het genoemde scrum team is behoefte aan een Frontend developer/UX specialist voor het ontwikkelen van de te herbouwen applicaties op basis van features, user stories en specificaties. KOOP hanteert de SAFe methodiek, we gaan ervan uit dat de kandidaad iermee bekend is en zich hieraan conformeert.

KOOP wil verbeteringen doorvoeren om zowel de kwaliteit van de software als de kwaliteit van het ontwikkelproces naar een hoger niveau te tillen. Met het gebruik van de Agile ontwikkelmethodiek wil KOOP hiervoor een belangrijke randvoorwaarde invullen. Goed kunnen samenwerken binnen een multidisciplinair Scrum team en ervaring met het werken in een Agile omgeving, zijn belangrijke vereisten. De Frontend Developer maakt onderdeel uit van het scrum team.

Functie eisen

 • Kandidaat beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau (aantoonbaar in CV en motivatie).
 • Kandidaat beschikt over een eigen (ontwikkel-)laptop met toegangswoord, versleutelde harde schijf (encryptie), en up to date antivirussoftware t.b.v. de uit te voeren werkzaamheden.
 • 5 jaar ruime ervaring frontend ontwikkeling met HTML, CSS en Javascript.
 • 5 jaar ruime ervaring met UX, zoals het ontwerpen van webpagina’s.
 • 5 jaar ruime ervaring met het toepassen van de WCAG (versie 2.1).

Aanvullende kennis

 • Ervaring met React.
 • Kennis van een framework als Next.js is een pre.
 • Ervaring met het gebruik van een design system of componentenbibliotheek.

Overige functiewensen

 • Ervaring met Scrum en DevOps.
 • Ervaring met SAFe is een pre.
 • Ruim voldoende kennis van de Nederlandse taal, schrijven en spreken.

Competenties

 • Vervullen van een adviserende rol richting de KOOP Product Owner m.b.t. implementatiekeuzes en eventuele alternatieven
 • Bewaken/borgen van toegankelijkheid en herbruik componenten/templates binnen KOOP
 • Uitstekend analytisch vermogen
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden (Nederlandse taal)
 • Doorzettingsvermogen / stressbestendig / proactief / zelfstandig
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.