Utrecht
Senior
36 uur per week
5 months
Startdatum op 21 augustus
Verlopen
311 Dagen geleden
Belastingdienst

Solution Architect (data-analyse)

Kennis van stuurinformatie, kennis van architectuur, kennis van data-analyse, kennis van datawarehouse structuren

Opdrachtomschrijving

Als solution architect ben je verantwoordelijk voor het vertalen van wensen vanuit de business op het gebied van stuurinformatie naar een architectuur voor het inrichten van een framework van stuurindicatoren en dashboards ten behoeve van de dagelijkse aansturing van de teams en het tactisch en strategisch managen van processen. Hierbij ben je verantwoordelijk voor het optimaliseren van het voorbrengingsproces voor data-analyse producten over de volle breedte. Zo zorg je er voor dat er herbruikbare bouwblokken worden gecre├źerd om op deze manier nieuwe dashboards snel en uniform in te kunnen richten, je zorgt voor een een logische manier van voortbrengen om deze bouwblokken herbruikbaar te maken en bewaakt dat de gekozen oplossingen passen binnen de architectuur van de Belastingdienst. Je zorgt er voor dat knelpunten in dit proces aan het licht komen en het projectteam gevoed wordt met inzichten die kunnen zorgen voor brede verbeteringen in het voorbrengingsproces van data analyse producten.

Achtergrond opdracht

Het gaat om een project waarbij we aan de hand van het opzetten van de stuurinformatie een brede investering doen in de kwaliteit van de voortbrenging van onze data analytics producten. Hiervoor zal een multidisciplinair team worden opgezet dat aan de slag gaat met deze opdracht en de lessen die daar worden geleerd zal vertalen naar lessen voor de organisatie. Het team zal bestaan uit een verandermanager, een solution architect, een business- data analist en een projectleider.

Functie eisen

  • Kennis van stuurinformatie, kennis van architectuur, kennis van data-analyse, kennis van datawarehouse structuren
  • WO 3 jaar

Competenties

´╗┐Analyseren, creativiteit, organisatiebewustzijn, omgevingsbewustzijn, overtuigingskracht, samenwerken

Bijzonderheden

Helaas mogen er voor deze opdracht geen zzp'ers worden aangeboden.

De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.