Den Haag
Senior
36 uur per week
Startdatum op 25 maart
Verlopen
45 Dagen geleden
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Data scientist/engineer

Wij zijn op zoek naar een Data engineer met Azure, Databrick en Power BI ervaring

Opdrachtgever:

De programmadirectie Openbaarheid (PDO) is een tijdelijke directie waar meer dan 100, veelal jonge, juristen en informatiespecialisten werken aan het openbaar maken van de informatie met betrekking tot corona. Alle verzoeken om informatie die op basis van de Wet open overheid (Woo) bij het ministerie worden ingediend die over corona gaan komen bij deze directie terecht.

Het is een dynamische directie waar zowel mensen in dienst van VWS als mensen op basis van externe inhuur werken. De directie heeft 8 teams: de balie, die verantwoordelijk is voor de logistiek en 7 juristenteams die het Woo proces uitvoeren en team Informatieverzoeken Woo COVID-19. Als data scientist/engineer doe je opdrachten voor PDO om te helpen bij optimalisatie en automatisering van processen.

Project:

Betrouwbare informatievoorziening is essentieel in onze dienstverlening. De Coronacrisis geeft extra druk en uitdaging op het organiseren van de informatievoorziening voor onder andere Woovragen en informatieverzoeken ten behoeve van onderzoek en verantwoording. Met behulp van data science en automatiseringstechnieken optimaliseren we de keten van openbaarmaking van COVID-19 gerelateerde documenteren.

Ter ondersteuning van team Data Science & Automatisering zijn we op zoek naar een data scientist/data engineer met aantoonbare ervaring met Python en bij voorkeur kennis van Microsoft Azure en Power BI. Als data scientist werk je in een gedreven en gezellig team van vier mede data scientists. Gezamenlijk ondersteun je directies zoals PDO door te helpen met optimaliseren en automatiseren van diverse processen binnen de openbaarmaking van COVID-19-gerelateerde documenten. Je gaat met name werken met Azure en Databricks. Inzichten worden bijvoorbeeld via Databricks of via geautomatiseerde Power BI dashboards zo helder mogelijk weergegeven en gedeeld.

Opdrachtomschrijving:

 • Het implementeren van ETL-processen die data van bron tot productielaag in het data-lake ten behoeve van verdere analyse en dashboarding.
 • Het uitvoeren van ad hoc analyses om zo inzichten voor de andere teams te genereren en goede besluitvorming te ondersteunen.
 • Gevonden inzichten/resultaten op een duidelijke manier communiceren aan de teams
 • Onder andere Azure PowerApps inzetten om handmatige stappen uit het proces te automatiseren.
 • Verder verkennen waar kunstmatige intelligentie kan helpen om de werklast bij teams te verminderen.
 • Met het team snel en wendbaar acteren op diverse vraagstelling. Vaak spoedeisend en gepaard gaand met zeer veel te verwerken informatie.
 • Het ontwerpen en onderhouden van dashboards met behulp van Power Bi. 

Eisen:

 • Kandidaat beschikt minimaal over diploma van een masteropleiding in data science, kunstmatige intelligentie of vergelijkbare richting

Wensen:

 • Mate waarin de kandidaat beschikt over kennis van- en ervaring met Microsoft Azure, Databricks en Power BI
 • Mate waarin de kandidaat beschikt over kennis van- en ervaring met Python, PySpark en SQL
 • Mate waarin de kandidaat beschikt over ervaring heeft met supervised learning en NLP