Utrecht
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 1 augustus
Verlopen
321 Dagen geleden
Nederlandse Zorgautoriteit

Data engineer

Wij zoeken een Data engineer die met zijn expertise op het gebied van Business Intelligence, Reporting, Datawarehousing en ELT/ETL een bijdrage kan leveren een de transitie naar de cloud en een het opzetten van een nieuw datalandschap.

Functieomschrijving:

De NZa ontvangt en levert veel data van en aan derden. Deze data wordt op afspraak binnen gehaald bij de NZa en vervolgens op gestructureerde wijze beschikbaar gesteld aan onze data-analisten of beleidsmedewerkers. In de rol van Data Engineer en Business Intelligence specialist ben jij verantwoordelijk voor de ontsluiting, verdere vertaling en het beheer van diverse bestaande en nieuwe datastromen in onze data- en analyse-omgeving via o.a. Python, Snowflake en PowerBI. Jij automatiseert de processen die nodig zijn om data vanaf de bron te ontsluiten. Denk hierbij aan REST of SOAP.

Daarnaast heb jij een rol in de NZa transitie naar de Cloud (Azure en Snowflake). Je helpt mee het nieuwe data- en analyseplatform neer te zetten. We willen tevens een fundament neerzetten voor het werken met Snowflake, Power BI en nieuwe tooling als bijvoorbeeld Possit connect. Daarnaast ontwikkel je PowerBI rapportages en dashboards voor bijvoorbeeld HR en Finance.

Als Data Engineer ga je werken in de unit IT-Ontwikkeling en Onderhoud (O&O), die bestaat uit 18 medewerkers. In deze unit ligt de focus op de techniek. Op beperkte schaal ontwikkelt, beheert en onderhoudt de NZa zelf haar systemen. De essentie van deze unit is het creëren en in stand houden van de IT-voorzieningen die nodig zijn om data te verzamelen, te beheren en beschikbaar te stellen. Dat betreft met name het data- en analyselandschap, het DBC Informatiesysteem (DIS), het DIS-portaal, Promesz (.Net) en het Mendix-platform.

Een maatschappelijke bijdrage leveren vind je belangrijk, in dit geval aan de zorg in Nederland. Daarnaast heb je een fascinatie voor data, toegepast op een maatschappelijk zeer relevant terrein. Je bent nieuwsgierig en verdiept je graag in complexe materie. Je bent analytisch, communicatief vaardig, klantgericht en bovenal nauwkeurig in je werk. Je floreert in een dynamische en veranderlijke omgeving en schakelt feilloos wanneer de situatie daarom vraagt. Daarnaast:

  • Heb je een afgeronde hbo/wo-opleiding.
  • Heb je ervaring met Cloud Infra Platformen.
  • Heb je ervaring en kennis van databases, data modeling, rapportage, datawarehousing, metadata en ETL binnen Cloud omgevingen.
  • Heb je ekele jaren ervaring met Python.
  • Weet je de weg in SQL.
  • Je hebt ervaring met ophalen van data uit API’s (Zowel Rest als SOAP).
  • Je bent bedreven met Power BI , Posit Connect of andere datavisualisatie tools.
  • Je ervaring in het automatiseren en organiseren van data laad processen.
  • Je bent communicatief vaardig en zorgt voor verbinding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal.