Apeldoorn
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 31 juli
Verlopen
325 Dagen geleden
Belastingdienst

Senior Mobile Designer

Wij zijn op zoek naar een Senior UX Designer met gedegen kennis van Native mobiele applicaties en het ontwerpen van Native (iOS en Android) mobiele oplossingen conform de richtlijnen van de Rijksoverheid voor Google en Android.

Opdrachtbeschrijving

Wij vragen een Senior UX Designer met gedegen kennis van mobiele Native applicaties en het ontwerpen van mobiele oplossingen conform de richtlijnen van de Rijksoverheid voor Google en Android. Je vindt slimme oplossingen met goed doordachte concepten voor onze transitie van ons huidige mobiel ontwikkelplatform naar onze nieuwe Native ontwikkelstraat, je werkt zowel zelfstandig als binnen een multidisciplinair team. Daarnaast ben je door je communicatieve vaardigheden in staat je werk, inzichten en visie overtuigend overbrengen naar andere UX- en online experts binnen en buiten het team om je designs met inhoudelijke argumenten te duiden en te verdedigen, je weet te inspireren en te enthousiasmeren. Je weet jouw ontwerpen te motiveren en professioneel met feedback om te gaan. Ook ben je in staat om je designs voor meerdere verschijningsvormen (multi-device: web, tablet & mobiel) te optimaliseren.

Design van Native app: Apple HIG (Human Interface Guide), Android (Material Design gidelines) is een pré.

Achtergrond opdracht

"Het Mobile Competence Center Belastingdienst ontwerpt mobiele Native oplossingen i.c.m. .Net back-ends voor Burgers & Bedrijven (extern) en voor medewerkers (intern), daarnaast ontwerpen wij ook Apps voor de Rijksdienst (ministeries) voor de mobiel platformen iOS (iPhone/iPad) en Android (Samsung, Sony etc.). Daar horen grote, kleine en creatieve opdrachten bij. We verwachten van de kandidaten dat zij enthousiast en energiek te werk gaan in dit innovatieve traject en ook open staan om persoonlijk te investeren.Daarnaast verwachten wij een ‘Agile Scrum DNA’ met drive voor constant veranderen en innoveren passend in de dynamische cultuur van het Mobile Competence Center."

Functie eisen

  • UX (interactie) design van mobiele oplossingen conform de richtlijnen van Google en Apple.
  • Je vindt slimme oplossingen met goed doordachte visuele concepten en pixel-perfecte designs, zowel zelfstandig als meestal binnen een multidisciplinair team.
De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.