Den Haag
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 17 augustus
Verlopen
373 Dagen geleden
Logius

Sr. Platform Engineer

Wij zijn op zoek naar een Sr. Platform Engineer met kennis en ervaring van Kubernetes/Kubectl, containerization en met het maken van Gitlab Pipelines.

Opdrachtbeschrijving

Logius heeft een containerplatform ontwikkeld dat moet worden doorontwikkeld en beheerd. Dit gebeurt in teamverband. Hiervoor zoeken we een Platform Engineer.

De taken van de Platform Engineer bestaan onder andere uit:

 • Het in teamverband ontwikkelen en beheren van het platform, in een Agile/Scrum (SAFe) organisatiestructuur
 • Het geautomatiseerd uitrollen en testen van moderne CNCF open source componenten op Kubernetes (bijv. GitLab, Harbor, Elastic, …)
 • Het ondersteunen van overheidspartijen in het succesvolle gebruik van het platform
 • Het uitvoeren van configuratiemanagement en onderhoudsreleases
 • Het monitoren van het draaiende platform en het oplossen van incidenten (24/7)

Achtergrond opdracht

Het contact tussen de overheid, particulieren en bedrijven verloopt steeds vaker digitaal. Als Platform Engineer bij Logius in Den Haag zorg jij dat onze dienstverlening optimaal blijft werken en zich snel verder ontwikkelt. Jouw doel? Een digitale wereld waarin miljoenen mensen en bedrijven vlot en veilig kunnen communiceren met uiteenlopende overheidsinstanties.

Als Platform Engineer ontwikkel en beheer je in teamverband het Standaard Platform. Dit is een containerplatform op basis van Kubernetes, met up-to-date DevSecOps tooling. Op het Standaard Platform draaien maatschappelijk essentiële applicaties van de Rijksoverheid. We nemen voor deze organisaties zaken als hosting, housing en informatiebeveiliging uit handen, en we faciliteren het ontwikkelen van allerlei nieuwe digitale diensten. Het Standaard Platform wordt automatisch beheerd door middel van GitOps tooling met aanvullende build pipelines.

Jij houdt het platform operationeel. Dit doe je vanuit een DevOps-team en volgens de SAFe-methodiek. Jij en je collega’s werken in sprints van twee weken aan de features die tijdens driemaandelijkse planningssessies zijn vastgesteld. Je werkdag begint met een dagstart. Welke hulpvragen zijn er binnen je team of heb je zelf? Vervolgens werk je bijvoorbeeld aan het updaten van bestaande tooling of ga je om tafel met een klant die een nieuwe applicatie wil laten draaien op ons platform. Met onder meer de solution architect en de DevOps-engineer van deze klant bespreek je de wensen en je maakt duidelijk wat nodig is om de applicatie goed te laten landen. Waar nodig ga je ook in gesprek met bijvoorbeeld een infra-architect of businessconsultant, of met de leverancier van het besturingssysteem.

Functie eisen

 • WO- of HBO-diploma, dan wel aantoonbaar gelijkwaardig werk- en denkniveau
 • Ervaring met het inrichten van geautomatiseerde build pipelines
 • Ervaring in software ontwikkeling (infrastructuur of applicatief)
 • 5 jaar aantoonbare ervaring met Agile/Scrum en goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • 5 jaar aantoonbare ervaring met diagnose stellen en analyseren van issues rondom performance, security en betrouwbaarheid
 • 5 jaar gedegen kennis van Kubernetes/Kubectl en containerization
 • 5 jaar aantoonbare ervaring met het maken van Gitlab Pipelines

Aantoonbare ervaring met:

– Helm/Operators

– Gitlab

– Harbor

– Elastic, Fluent, Kibana

– Openshift

– Grafana, Thanos, Prometheus

– Keycloak

– PostgreSQL

– Nginx

Aantoonbare ervaring met meerdere programmeertalen waaronder:

– Golang

– Python

– Java Script

– Bash

Aanvullende kennis

 • Ervaring met JIRA en Confluence.
 • Je beschikt over een ruime ervaring m.b.t. tot het inrichten en het beheer van monitoring en alert management.
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met: klantcontact. Als Platform Engineer ben jij het eerste aanspreekpunt voor de vragen vanuit onze klant. Communicatie zal dus een belangrijk deel van het takenpakket zijn en is zwaarwegend als criterium.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met werken binnen de Rijksoverheid.

Overige functiewensen

 • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen.
 • Bereid zijn om 24/7 standby diensten te draaien.
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.