Den Haag
Senior
36 uur per week
8 months
Startdatum op 1 januari
Verlopen
198 Dagen geleden
Justitiele informatiedienst

Technical Security Operations Engineer

Microsoft Active Directory, Windows Server 2022 (en voorgangers), Powershel scripting en System Center Virtual Machine Manager (SCVMM)

Opdrachtomschrijving

Justid zoekt een proactieve Senior Operations Engineer die graag een bijdrage levert aan een efficiënte, veilige en betrouwbare informatie uitwisseling binnen het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Als Senior operations engineer ben je lid van één van de DevOps teams die zijn samengesteld uit development engineers, test engineers en operations engineers. Je bedenkt, implementeert en beheert complexe infrastructuren. Daarnaast begeleid je minder ervaren teamleden en stimuleer je het optimaliseren van de kwaliteit van de op te leveren producten. Je geeft richtlijnen om de applicatie te kunnen exploiteren en realiseert en borgt dat deze richtlijnen ingevoerd worden vanaf initiatie tot en met productie. Je transporteert de applicatie naar de omgevingen en monitort dat de applicatie beschikbaar is en correct functioneert. Dit houdt in het bouwen, testen en uitvoeren van deployment, batch en monitor scripts voor de verschillende omgevingen. We hanteren de Agile/Scrum methodiek in combinatie met Continuous Delivery Engineering Practices voor het ontwerpen, bouwen en testen van applicaties en het proces van in produktie nemen van applicaties.

Achtergrond opdracht

In Nederland wordt voor en achter de schermen gewerkt aan de veiligheid van burgers en ons land. (Bijzondere) Opsporings-, Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten zijn actief om criminele of terroristische activiteiten te voorkomen en personen op te sporen die verdacht worden van een misdrijf. Het Informatiepunt Bijzondere Opsporingsonderzoeken (IBO) maakt onderdeel uit van de afdeling Opsporing van de Justitiële Informatiedienst. Samen leveren we een waardevolle bijdrage aan een efficiënte, veilige en betrouwbare informatie-uitwisseling binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid. De afdeling IBO bestaat uit 35 collega’s.

Functie eisen

  • De kandidaat beschikt over minimaal 7 jaar aantoonbasre werkervaring als systeembeheerder.
  • De kandidaat beschikt over minimaal 5 jaar ervaring met Microsoft Active Directory, Windows Server 2022 (en voorgangers), Powershel scripting en System Center Virtual Machine Manager (SCVMM).
  • Minimaal 2 jaar ervaring met ELK-stack.
  • De kandidaat beschikt over minimaal 2 jaar ervaring met Backup software.
  • De kandidaat beschikt over minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met netwerkarchitectuur. 
  • De kandiaat beschikt over ervaring in tweede lijns technische ondersteuing van servicdesk en gebruikers(organisaties).
  • De kandidaat beschikt over minimaal twee jaar ervaring met inrichten Continuous deployment met Team Foundation Server (Azure DevOps) 
  • De kandidaat beschikt over HBO werk en denk niveau 
  • De kandidaat beschikt over een goede kennis van Nederlands en Engelse taal
  • De kandidaat beschikt over een Rijbewijs-B ivm werkzaamheden opm locatie bij datacenter en afnemers.