Utrecht
Senior
36 uur per week
5 months
Startdatum op 1 december
Verlopen
231 Dagen geleden
Belastingdienst

Senior Data Engineer

Kennis en ervaring van het prepareren van Data ten behoeve van Data Science doeleinden

Opdrachtomschrijving

We zijn op zoek naar versterking binnen de afdeling die zich bezig houdt met het analyseren, en integreren van brondata. Dit doen we conform ETL processen in SAS (veelal DI studio). Vanwege de toegenomen vraag vanwege de grootschalige vernieuwing in ICT applicaties zijn we op zoek naar ervaren Data Engineers. Je komt te werken in 1 van de Datafundamenten teams. Deze teams bouwen geïntegreerde data sets, waarop (advanced) analytics producten worden ontwikkeld.

Achtergrond opdracht

We zijn in meerdere teams op zoek naar uitbreiding van de capaciteit. Door een aantal vertrekkende medewerkers en een sterk toegenomen Data behoefte zijn er meerdere plekken beschikbaar voor ervaren Data Engineers. Je zult naast het zelf programmeren van de ETL code ook bezig zijn met het testen en reviewen van het werk van collega's.

Functie eisen

  • Kennis en ervaring van het prepareren van Data ten behoeve van Data Science doeleinden
  • Minimaal 5 jaar ervaring met ETL processen
  • WO werk- en denkniveau 5 jaar

Competenties

Begeleiden van junior en medior medewerkers, met name op inhoud.

De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.