Den Haag
Senior
36 uur per week
Startdatum op 19 juni
Verlopen
260 Dagen geleden
Gemeente Den Haag

WordPress developer

Aanvraag WordPress developer voor de gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag zoekt op korte termijn een fulltime (36 uur) webdeveloper met ruime ervaring op het gebied van WordPress. Een codekraker die het kennisniveau binnen de gemeente Den Haag direct omhoog haalt en de organisatie gevraagd en ongevraagd kan adviseren. De gemeente werkt binnen de Common Ground-principes en in een community: alles wat we maken, maken we deelbaar voor andere gemeenten.

Wat ga je doen?

De afdeling Online binnen de gemeente Den Haag heeft een duidelijke OpenSource strategie en vanaf 2021 is hierop op alle onlineapplicaties een duidelijke koerswijziging ingezet. Hiermee wil de gemeente een grote bijdrage aan de Common Ground-beweging leveren, waarin de VNG en de koplopers binnen deze beweging het toekomstige IT-landschap bouwen voor en door inwoners en ondernemers van Nederland. Hierin leggen Service Designs en ons UX-lab d茅 basis voor de realisatie van deze oplossingen.

Als webdeveloper ben je hierbij een belangrijke schakel in de onlineorganisatie. Je vertaalt wensen naar functioneel ontwerp en back-end. Je bent zelfstandig, zorgvuldig en op de hoogte van de technologische trends en ontwikkelingen. Je zorgt ervoor dat alle WordPress-sites van de gemeente up-to-date blijven en adviseert (automatiserings)collega鈥檚 en leveranciers bij deployments van applicaties en begeleidt deze processen waar nodig.

Afdeling Online

Je komt terecht op de afdeling Online. De afdeling is verantwoordelijk voor het totale dienstverleningsproces via de website: vanaf de ori毛ntatie tot aan het moment dat de klant de website verlaat. Daarmee is de afdeling verantwoordelijk voor het beheer en de doorontwikkeling van de onlinekanalen: denhaag.nl, MijnDenHaag, externe websites, apps, e-formulieren, social media, beeldproductie en webanalyse. De afdeling werkt volgens de agile principes. Ze werkt nauw samen met andere afdelingen zoals communicatie, automatisering, Innovatie en dienstverlening en participatie. Maar ook met andere gemeenten.

Is het bouwen van websites in WordPress een van jouw passies en heb je altijd al een baan met impact willen hebben? Twijfel dan niet en reageer op deze vacature. 

Wat vragen we?

Vereisten:

      Minimaal hbo werk- en denkniveau

      Minimaal 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie

      Een teamspeler (je werkt samen in een multidisciplinair team met onder meer redacteuren en ontwerpers)

      Liefde voor websecurity en webrichtlijnen

      Ruime ervaring en kennis in het ontwikkelen van WordPress-oplossingen

      Ervaring met (from scratch) WordPress themes en custom plugin development

      Kennis van Ajax

      Goeie PHP skills en kennis van de PHP standaarden

      Ontwikkel- en bouwvaardigheden HTML5, CSS3, XML, Javascript, MYSQL, Node.js en Express

      Kennis van het Azure platform

Pre (ervaring met):

      CI/CD op gebruikersniveau

      Versiebeheer met GIT

      React, Less en Linux

      WP multi-sites

      Multi language in WP