Utrecht
Senior
8 uur per week
7 months
Startdatum op 1 juni
Verlopen
49 Dagen geleden
Slachtofferhulp Nederland

UX Designer

Ontwikkeling van digitale producten

Opdrachtomschrijving

Slachtofferhulp Nederland zoekt een tijdelijke UX’er t.b.v. optimalisatie voor het digitale strafrecht platform MijnSlachtofferzaak.nl (MSz) MijnSlachtofferzaak is een samenwerking tussen het Openbaar Ministerie (OM), politie, Slachtofferhulp Nederland (SHN), Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) en het Schadefonds Geweldsmisdrijven (SGM.) (zogenaamde ketenpartners). Hoe help jij de slachtoffers verder? MijnSlachtofferzaak (MSZ) is een platform voor burgers die slachtoffer zijn geworden van een misdrijf. Verschillende organisaties werken samen om elke zaak te behandelen. De berichten van de verschillende partijen ontvangt men via e-mail en post. Vanuit MSz is het mogelijk om in te loggen in ieders tijdlijn (via DigiD) om deze berichten in één overzicht te bekijken. Er wordt sinds 2019 aan het platform gewerkt. Het platform staat sinds februari 2020 live. Alle partners van het platform MSz hebben hun taken en verantwoordelijkheden om dit platform continu te optimaliseren en verbeteren.

Wat ga je doen?

Een van de optimalisatie projecten die dit jaar op de planning staan zijn voortgekomen uit een extern behoefte onderzoek 2023. Uit dit onderzoek zijn 5 optimalisatie onderwerpen gekomen die dit jaar geïmplementeerd moeten worden:

 1. De verwijzing naar de diverse organisaties op Mijn Slachtofferzaak (MSz) verbeteren
 2. Afstemming van jargon
 3. Overzicht-dashboard met de klantreis centraal ontwikkelen
 4. Verwachtingsmanagement voor het slachtoffer verbeteren
 5. Koppelen van ketenpartners aan de gebruiker op basis van context

SHN neemt het voortouw om de verschillende optimalisatie onderwerpen in 2024 te implementeren. Deze UX’er en een contentmanager gaan zich bezig houden met het verbeteren van content op het platform MSz en de vormgeving/gebruikerservaring hiervan. Dit alles zal samen met een projectleider vanuit SHN coördineert worden. De projectleider zal o.a. de eerste schakel zijn met alle ketenpartners, waarin sommige aanpassingen verder mee afgestemd worden. Je werkt vanuit het landelijke kantoor van Slachtofferhulp Nederland. Samen met de projectleider en de contentmanager op dit project. Naast deze collega’s werk je ook samen met communicatie experts van de andere ketenpartners van MSz. ( Politie, CJIB, SGM en OM) Dit kan vanuit zowel het landelijk kantoor in Utrecht als vanuit huis.

Functie eisen

 • Master- of bachelordeploma CMD/Interaction design
 • Kennis van en ervaring met het uitvoeren van gebruikersanalyse en onderzoek voor websites a.d.h.v.
 • meegezonden portfolio
 • Kennis van en ervaring met het maken van prototypes voor websites a.d.v. meegezonden portfolio
 • Ervaring in visual design voor websites a.d.v. meegezonden portfolio
 • Werken bij een NGO
 • Ontwikkeling van digitale producten
 • Omgaan met vertrouwelijke (cliënt) gegevens

Competenties

 • Communicatief vaardig, kan binnen verschillende teams functioneren
 • Kortcyclisch (Agile) kunnen denken en werken (in ervaring)

Aanvullende kennis

 • Azure Devops
 • UX tools als Adobe/Sketch/Figma
 • Kennis van basis HTML/CSS
 • Agile samenwerken in scrumteams
Slachtofferhulp Nederland helpt na misdrijven, verkeersongevallen, rampen en calamiteiten. U kunt bij ons terecht voor emotionele steun, wij ondersteunen in het strafproces en helpen u uw schade vergoed te krijgen. We helpen u vandaag verder. Op het moment dat u dat wilt, op een manier die bij u past.