Meetup: Versnel business groei door low-code

Mendix Headquarters, Rotterdam
7 Mar 2024 14:00 - 18:00

Versnellen van business processen met low-code

De retailsector is voortdurend in beweging. Als retailer is het essentieel om te blijven innoveren en marktuitdagingen op te lossen. Marges staan onder druk, net zoals de portemonnee van de consument. Prijsstijgingen zijn niet de oplossing, maar wat dan wel? Technologische innovaties bieden een oplossing om beter om te gaan met inflatie en de hoge verwachtingen van de consument.

Om snel in te spelen op veranderende marktuitdagingen is het belangrijk dat je snel en efficiënt applicaties kan lanceren. Low-code kan hierin een belangrijke rol spelen!

Lidl Nederland gebruikt het Mendix low-code platform al een langere tijd. Ze zijn daardoor in staat om flexibel en snel in te spelen op de dynamische retailmarkt. Tijdens deze meetup op 7 maart 14:00-18:00 duiken we in hoe low-code bijdraagt aan:

  • Razendsnel te reageren op marktveranderingen
  • Klantbeleving te verbeteren met op maat gemaakte applicaties
  • IT-kosten te verminderen terwijl de efficiency toeneemt

De sprekers vanuit Lidl en LINKIT vertellen je hoe ze low-code inzetten om processen efficiënter te maken met als eindresultaat: business groei versnellen. Een belangrijk onderdeel in het ontwikkelingsproces wat Lidl met low-code heeft versneld is de vertaling van business behoeftes naar een technische oplossing. Hierdoor behaalde Lidl het afgelopen jaar mooie successen door de inzet van Mendix:

✔️ Uitbreiding Mendix naar 4 extra business units
✔️ 30% toename van gerealiseerde IT-projecten

Ben je zelf een organisatie die processen sneller en efficiënter wil maken met low-code? Meld je aan via het formulier onderaan de pagina!

Programma

14.00: Mendix: Introductie & welkom
14.15: Niels Jagtenberg (Lidl): hoe Lidl Mendix inzet als innovatieplatform én daarmee de bussinessgroei versnelt
15.00: Pauze
15.15: Maaike Stoops (LINKIT): hoe LINKIT Lidl faciliteert om alles uit het Mendix low-code platform te halen
16:00: Ewoud de Boer (Retail Expert): in een extreem concurrerende markt blijken bewezen strategieën ineens verouderd en onbruikbaar
17.00: Netwerkborrel & hapjes

Ontmoet de sprekers

Niels Jagtenberg

Niels Jagtenberg: “Niels is solution consultant bij Lidl Nederland. Binnen zijn rol, spart Niels met collega’s uit de business om problemen en behoeftes op te halen. Deze vertaalt hij naar technische oplossingen binnen het Mendix low-code platform. In zijn verhaal vertelt hij hoe Lidl hierdoor Mendix inzet als innovatieplatform en daarmee businessgroei versnelt.”

Maaike Stoops: “Technologie heeft pas echt waarde als het goed wordt ingezet. LINKIT helpt Nederlandse en internationale organisaties met het vergroten van de impact met low-code oplossingen. Maaike vertelt over de expertise die LINKIT aan Lidl biedt om alles uit het Mendix platform te halen.”

Ewoud de Boer

Ewoud de Boer: “Ewoud is specialist geweest binnen allerlei IT-projecten in de retail. Dit gaat van IT-strategie en selectie van IT-leveranciers tot het nieuw leven inblazen van bijna mislukte projecten. Met zowel een technische achtergrond (Informatietechnologie) als een zakelijk perspectief (MBA), benadert Ewoud met een brede kijk IT-uitdagingen in de retail.”

Schrijf je in!