Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Beperk de risico’s bij de implementatie van jouw nieuwe applicatie

Online
15 Apr 2024 12:00 - 13:00

Hoe voorkom je onprettige verrassingen tijdens de implementatie van nieuwe IT-componenten? Hoe dek je alle IT-risico’s goed af in een aanbesteding? En hoe zorg je dat je voldoet aan wet- en regelgeving?

De leverancier geeft een ronkende presentatie. Alle stakeholders zijn onder de indruk. Handtekeningen worden gezet en champagne ontkurkt. Maar dan loopt het allemaal anders dan gedacht. Tijdens de implementatie blijkt niet alles te werken zoals gehoopt. Ten eerste kan de nieuwe applicatie niet overweg met gekoppelde systemen. Daarnaast voldoet de opslag van data niet aan de privacy-wetgeving. Tot slot blijken de admin accounts niet de toereikende functionaliteit te hebben om gebruikers van hulp te voorzien. Hadden we dit vooraf maar geweten!

Om een lancering als hierboven te voorkomen gaan we tijdens dit event aan de slag met een handige toolbox.

Tijdens dit event krijg je:

✔️ Antwoord op je vragen aan de hand van praktische voorbeelden
✔️
Handvatten om de toolbox voor jou te laten werken
✔️
Een interactieve sessie die je aan het denken zet 


Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) ontwikkelde een broneisenportfolio (toolbox) voor aanbestedingen met een IT-component. IT componenten zoals bijvoorbeeld: een applicatie, een plugin, hardware als een server, narrowcasting beeldschermen en software, clouddienstverlening, ondersteuning in security zaken, applicaties, trainingen of cursussen. Kortom alle zaken waarvan je voor aanschaf zeker wil zijn dat deze component aansluit bij de huidige componenten in jouw organisatie.

Aan de slag met de Toolbox

Met deze zorgvuldig samengestelde toolbox houd je de regie in eigen hand bij het selecteren van de juiste nieuwe IT-componenten. Informatie architect Arnoud Willemsen legt in een boeiende interactieve sessie uit hoe je deze onmisbare praktische tool ontwikkelt en wat de rol van de functioneel beheerder is in het proces en het beheer.

Deze toolbox helpt jou als functioneel beheerder op weg naar een succesvolle implementatie. Hierdoor zorg je dat de vooraf opgestelde business doelen behaald worden. Daarnaast ben je ervan verzekerd dat het gekozen IT component voldoet aan jouw eisen om deze goed te kunnen beheren.

Jij neemt de leiding in dit proces en zult deze toolbox naar jouw wensen kunnen beheren. Dit levende document is up to date met alle eisen van de organisatie, veranderingen in wetgevingen, nieuwe stakeholders, ontwikkelingen op IT gebied binnen en buiten de organisatie etc.

Door deze taak op je te nemen als functioneel beheerder wordt jij de go-to IT-adviseur binnen jouw organisatie en trek jij de informatievoorzieningen lijnen!

Leer onze expert kennen!

Arnoud Willemsen is werkzaam als informatiearchitect bij de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM). Daar zorgt hij dat op zowel strategisch, tactisch en operationeel vlak dat alle informatievoorziening op orde worden gehouden. Ook de ontwikkelingen neemt hij voor zijn rekening.