Waarom kiezen voor ODC? – De voordelen

Low-code OutSystems

De kracht van OutSystems Developer Cloud (ODC) in een cloud-native tijdperk

De acceptatie van low-code binnen ondernemingen is hoog en vertoont geen tekenen van vertraging. Deze trend bewijst dat bedrijven het potentieel van low-code begrijpen en de waarde ervan voor hun bedrijf zien. OutSystems legt uit waarom ODC de nieuwste technologie op het gebied van low-code is.

OutSystems heeft een fundamentele rol, omdat het onmiskenbaar een leider is in de race van low-code. Gartner erkent hen als leider in enterprise low-code applicatie-platforms voor de 7e keer op rij. OutSystems heeft haar positie opgebouwd als een bekroonde technologie leverancier.

De innovatiereis van OutSystems

Sinds 2001 heeft OutSystems zich toegelegd op het leveren van de meest innovatieve low-code oplossingen. Ze blijven ons verrassen met out-of-the-box low-code applicatie ontwikkelingsplatforms. Ze hebben opnieuw hun toewijding aan innovatie getoond met de lancering van OutSystems Developer Cloudā€Šā€”ā€ŠODC.

ODC is een low-code high-performance ontwikkelingsplatform, gehost in de cloud. Het levert een modulaire en schaalbare omgeving die snelle applicatie ontwikkeling en implementatie mogelijk maakt. Daarnaast beheert het efficiƫnt bedrijfskritieke applicaties van enterprise-kwaliteit. Dit markeert een nieuwe mijlpaal in de innovatiereis van OutSystems. ODC vertegenwoordigt een stap vooruit in low-code technologie.

Maar OS11, de oplossing vĆ³Ć³r ODC, is al een low-code high-performance ontwikkelingsplatform. Het heeft een breed scala aan uitgebreide mogelijkheden. En brengt verschillende voordelen met zich mee voor allerlei soorten bedrijven.

Al deze mogelijkheden zijn gebouwd op een run-time infrastructuur. Het levert schaalbaarheid, beveiliging, beschikbaarheid en beheerbaarheid. Een complete infrastructuur vertrouwd door duizenden bedrijven wereldwijd, waardoor ze tienduizenden applicaties kunnen bouwen.

Voordelen van cloud-native ODC

Het belangrijkste verschil tussen de platforms is dat ODC cloud-native is. Dat betekent dat het doelbewust is ontworpen voor implementatie en werking binnen cloud omgevingen. Het markeert een aanzienlijk verschil van traditionele platforms.

Daarnaast is ODC een modernisering van OS11: je kunt alles doen zoals in OS11. Maar met extra nieuwe functies om je applicaties bij te houden met de laatste trends.

Wat betekent het precies om cloud-native te zijn?

“Cloud-native” verwijst naar applicaties en platforms die specifiek zijn gebouwd voor cloud omgevingen. Ze maken gebruik van wat een cloud computing-infrastructuur biedt op het gebied van flexibiliteit, schaalbaarheid, efficiĆ«ntie en veerkracht.

De belangrijkste voordelen van een cloud-native platform zijn:

1. Ontworpen voor cloud omgevingen.

Cloud-native applicaties en platforms zijn ontworpen om te draaien in gedistribueerde, gevirtualiseerde en schaalbare omgevingen. Deze worden geleverd door cloud providers. Het ontwerp maakt volledig gebruik van cloud-infrastructuur, -services en -API’s.

2. Schaalbaarheid

Cloud-native applicaties kunnen oneindig en automatisch opschalen of afschalen op basis van de vraag. Dit wordt vaak bereikt via technologieƫn zoals containerisatie en orchestratie (bijv. Kubernetes).Ze maken dynamische toewijzing en beheer van middelen mogelijk. Andere platforms die niet cloud-native zijn, kunnen wel schalen, maar zijn beperkt en vereisen vaak interventie en downtime.

3. Wereldwijde distributie

Cloud-native applicaties kunnen worden ontworpen om over meerdere geografische regio’s of datacenters te opereren. Dit maakt wereldwijde distributie mogelijk en verbetert de prestaties voor gebruikers wereldwijd.

4. Efficiƫntie

Cloud-native platforms bevorderen efficiƫntere ontwikkelings- en leveringsprocessen, waardoor snelle updates mogelijk zijn voor zowel applicaties als runtime-omgevingen.

5. Herbruikbaarheid van code

Cloud-native architecturen stimuleren het hergebruik van code en services. Componenten zoals microservices kunnen onafhankelijk worden ontwikkeld en opnieuw worden gebruikt in meerdere applicaties. Dit leidt tot snellere ontwikkelingscycli en een verminderde time-to-market.

6. Kostenbesparing

Profiteer van resources op aanvraag en efficiƫnte schalingsmechanismen. Cloud-native applicaties kunnen het gebruik van resources optimaliseren en operationele kosten verminderen.

In de huidige tijd waarin digitale transformatie versnelt, heeft cloud-native ontwikkeling aanzienlijke aandacht en adoptie gekregen. Volgens het IDC FutureScape-rapport: Worldwide Digital Transformation 2020 Predictions, zal tegen 2025 meer dan 90% van de applicaties cloud-native zijn.

Meer voorspellingen over deze trend zijn te vinden in dit OutSystems-rapport.

ODC adresseert alle uitdagingen!

Cloud-native platforms zijn inderdaad een groeiende trend. De keuze lijkt logisch en de druk is hoog, toch? Tijd om cloud-native te omarmen!

Echter, een cloud-native platform kan uitdagend zijn om te realiseren. Ja, ze zijn krachtig, maar om een cloud-native applicatie te bouwen heb je belangrijke aspecten nodig. Middelen zoals mensen, expertise, tools, geld en tijd. Om het kort te houden, het zal een langdurig, zeer complex en kostbaar proces zijn.

Volgens het onderzoek van OutSystems en gedeelde resultaten kan het gemiddeld 2 miljoen dollar kosten en tot 12 maanden in beslag nemen. Dit betekent veel middelen alleen al om te beginnen.

Hier komt ODC in beeld, OutSystems heeft al het harde werk al gedaan. Met ODC kun je cloud-native applicaties maken met alle schaalbaarheid, beveiliging en beschikbaarheid die het biedt. Een van de doelen die OutSystems heeft gesteld, is om de complexiteit te verminderen. Andere voordelen zijn:

Hoogwaardige applicaties

Met ODC kun je hoogwaardige web- en mobiele applicaties bouwen voor elk gebruiksdoel. Maak gebruik van de out-of-the-box architectuur, AI, automatisering, en meer. Verenig ontwikkeling en voldoe zelfs aan de meest complexe zakelijke vereisten.

Strategische applicatie ontwikkeling

Via ODC hebben gebruikers gecentraliseerde toegang tot functionaliteiten die bestonden in OS11 over verschillende functionaliteiten. Van Lifetime, Service Center, en de Gebruikersapplicatie, dit is allemaal op Ć©Ć©n plek.

Snellere en efficiƫntere ontwikkeling

De modulaire architectuur, herbruikbare componenten en voorgeĆÆnstalleerde mogelijkheden van ODC stellen organisaties in staat om efficiĆ«nt composabele applicaties te bouwen. Dit bespaart tijd, kosten en moeite.

Verbeterde productiviteit

ODC verhoogt de productiviteit door complexiteit en de behoefte aan talent vereisten te verminderen. Het integreert moderne CI/CD-praktijken en optimaliseert het ontwikkelingsproces. Wat op zijn beurt cloud-native applicatie ontwikkeling vereenvoudigt.

Continue innovatie

ODC blijft up-to-date met evoluerende technologie. Downtimes en applicatie-updates zullen nooit invloed hebben op jouw applicaties.

Continue concurrentievoordeel

ODC is ontworpen voor verandering en is voorbereid op de toekomst! Het update regelmatig en integreert naadloos nieuwe functies. Dit stelt bedrijven in staat om voortdurend te evolueren en concurrerend te blijven.

Robuuste beveiligingsoplossingen

Geavanceerde beveiligingsfuncties van enterprise-kwaliteit zorgen ervoor dat jouw applicaties veilig zijn. Ze zijn gericht op het monitoren, detecteren en reageren op beveiligingsbedreigingen.

Vereenvoudigde training

Met de intuĆÆtieve architectuur van ODC is er geen uitgebreide training nodig om te beginnen met het bouwen van applicaties. Toegang tot trainingsmateriaal en begeleide paden zorgt voor een soepele overgang naar ODC. Het biedt de mogelijkheid om de expertise van jouw team uit te breiden.

Laat OutSystems omgaan met alle uitdagingen die een cloud-native platform met zich mee kan brengen. Begin met het bouwen van jouw cloud-native applicaties met ODC en maak gebruik van alle voordelen.

Klaar om ODC te verkennen met LINKIT?

ODC vertegenwoordigt de volgende evolutie in low-code ontwikkeling, waardoor bedrijven hun digitale transformatie kunnen versnellen. Bedrijven kunnen nieuwe niveaus van innovatie en efficiƫntie bereiken. Overweeg je de migratie naar ODC of wil je jouw low-code reis met OutSystems beginnen? Bij LINKIT begeleiden onze gecertificeerde OutSystems-experts je bij de overgang die jouw bedrijf vooruit zal helpen.