Den Haag
Senior
36 uur per week
3 months
Startdatum op 16 mei
Verlopen
40 Dagen geleden
DICTU

Active Directory Beheerder

Op zoek naar een ervaren Active Directory Beheerder met ervaring met Windows en DNS

Opdrachtbeschrijving

Binnen DICTU is het Infrastructuur – IaaS team verantwoordelijk voor het ontwerp, de implementatie en instandhouding van generieke diensten als OS, Storage, Compute, DeskTop Virtualisatie en Active Directory (AD).Een aantal AD-specialisten vormen gezamenlijk het IaaS-AD Agile team.

We zijn op zoek naar een ervaren AD-beheerder die gedegen en meerjarige ervaring heeft met Active Directory, Windows en DNS in grote omgevingen (>2000 servers, Multi domain, multiforest). Uiteraard ben je bekend met beveiliging-technieken op deze componenten. RSA, Infobox, SCOM en PKI-kennis is een pré. Windows beheerders met sterke affiniteit met AD kunnen ook in aanmerking komen.DICTU heeft het Agile werken omarmd, kennis van Agile werken en het SCRUM framework is ook een pré. Geschiktheid zal worden beoordeeld op basis van ervaring en kennis.

De kandidaat zal volledig worden ingezet op beheerwerkzaamheden dat wil zeggen het oplossen van incidenten en het doorvoeren van changes waardoor de DICTU AD specialisten zich kunnen richten op de projecten. We verwachten een proactieve houding waarmee je in staat bent om de incidenten en changes zelfstandig op te pakken.

Achtergrond opdracht

Je komt te werken binnen de Infrastructuur – IaaS team in het Agile team ‘Active Directory’. Dit zelforganiserende team bestaat momenteel uit 5 medewerkers die samen technisch verantwoordelijk zijn voor de Active Directorie op meerdere Domain Controllers in een multi forest omgeving en diverse AD gerelateerde producten zoals DNS en RSA binnen DICTU.

Je voert zowel reactieve als proactieve beheerwerkzaamheden uit en maakt daarbij gebruik van tooling en monitoring. Standaardisatie en beveiliging wordt daarbij niet uit het oog verloren. Je beschikt over de juiste troubleshooting skills om snel incidenten te kunnen oplossen. Verder beschik je over voldoende kennis voor het doorvoeren van 2de/3de lijns wijzigingen. Bijhouden en -werken van de administratie en beheerdocumentatie is ook onderdeel van de werkzaamheden.

Functie eisen

 • Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau.
 • MCSA Windows Server 2019, 2016 certificering
 • 4 jaar aantoonbare en recente ervaring van het werken binnen de Rijksoverheid en/of Enterprise Omgevingen
 • 5 jaar specifieke en recente kennis van het inrichten en beheren van Active Directory in grote infrastructuren
 • Specifieke kennis van het beheren van DNS in grote infrastructuren
 • 5 jaar kennis van standaarden en best practices op beveiliging van Microsoft Windows en AD

Wensen

 • Algemene kennis van Storage, Virtualisatie, Netwerken, Windows hardening, Patching en Monitoring
 • Infoblox, RSA, ADFS, PKI
 • SCOM, ATA
 • Ervaring binnen grote organisaties waar ICT ondersteuning essentieel is voor het primaire proces
 • Op korte termijn, bij voorkeur per 16 mei 2024, beschikbaar
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.