Apeldoorn
Senior
36 uur per week
8 months
Startdatum op 27 mei
Verlopen
46 Dagen geleden
Belastingdienst

System Engineer Linux

Wij zijn op zoek naar een System Engineer Linux met kennis en ervaring van Red Hat, Ansible, storage en netwerken.

Opdrachtbeschrijving

Op basis van de beste en nieuwste tooling op het gebied van data, analytics, storage en compute ga jij samen met je collega’s aan de slag met de ontwikkeling van nieuwe omgevingen. Je bent verantwoordelijk voor het gehele spectrum aan taken van deze nieuwe omgeving. Van het ontwerpen tot het onderhouden van een Linux-platform op een VMware NSX-cluster. Hierbij krijg je alle mogelijkheden om de omgeving verder te ontwikkelen en nieuwe initiatieven, technologie en oplossingen toe te passen binnen de meest geavanceerde infrastructuur voor analytics.

Als System Engineer Linux zorg je bij ons in Apeldoorn voor een betrouwbare infrastructuur. Denk daarbij aan het onderhouden en beheren van onze bestaande infrastructuur op basis van Red Hat Linux, maar ook aan het ontwerpen en realiseren van nieuwe functionaliteiten.

Je werkt mee aan het realiseren en onderhouden van een schaalbare, wendbare en robuuste analytics-infrastructuur voor de Belastingdienst. Door goed te luisteren naar klanten en op een juiste manier te prioriteren lever je met het team deze services fit-for-purpose. Streven hierbij is altijd het verbeteren van de verschillende aspecten van de services. Je komt terecht in een wereld die volop in beweging is door een toename van interne klantgroepen en door de invloed van security-, privacy- en continuity-richtlijnen.

Functie eisen

 • Minimaal 3 jaar werkervaring met Red Hat Linux en Ansible
 • Je hebt kennis van en ervaring met het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van storageconcepten als (Virtual) Storage Area Networks en Network Attached Storage, van Software Defined Networking zoals NSX-V en NSX-T, van netwerkconcepten zoals switching, subnetting en routing, van netwerksecurity zoals firewalls en loadbalancers, van Red Hat Satellite, Capsule en Public Key Infrastructure.
 • Je hebt kennis van en ervaring met integratie van Red Hat en Windows op basis van SSSD en SSO op basis van Kerberos, van Ansible Tower, Shell-scripting en Python 3.
 • 5 jaar minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met VMware
 • Je hebt een natuurlijk oog voor DevOps-aspecten zoals automation, Continuous Integration/Delivery en Site Reliability

Competenties

 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Plannen en Organiseren
 • Initiatiefrijk
 • Ondernemend
De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.