Apeldoorn
Junior
36 uur per week
8 months
Startdatum op 15 mei
Verlopen
94 Dagen geleden
Belastingdienst

Data analist

Goede kennis van XLS en access zijn vereist. Kennis van VBA en SQL is een pre

Opdrachtomschrijving

Wegens een overvloed aan werkzaamheden binnen de analisten van team WFM zijn we op zoek naar inhuur. Deze inhuur moet in staat zijn zelfstandig xls rapportages te maken en ook de access tooling kunnen draaien. Hiervoor worden de volgende competenties verwacht:

  • Goede kennis van microsoft xls, zodat er zelfstandig rapportages opgeleverd kan worden. De opzet van de rapportages is al gereed. Het gaat voornamelijk om periodiek terugkerende rapportages. Een starter is ook gewenst.
  • Kennis van Microsoft access, hierin worden dagelijks onze WFM data voor UPI ingelezen. Er is een stap-voor-stap instructie aanwezig.
  • Kennis van VBA is een pre, aangezien in veel xls rapportages macros draaien
  • Kennis van SQL is een pre, voor ondersteuning van overige werkzaamheden binnen het team
  • Het betreft dus wel data analyse, maar meer als ondersteuning. MBO niveau is prima.

Achtergrond opdracht

Momenteel kampen de analisten van WFM met een persooneelstekort, daardoor komen we niet genoed toe aan ontwikkeling, zowel van de medewerkers als van het team. Het doel van de inhuur is het ontlasten door het draaien van periodieke rapportages en mee draaien bij het inlezen van de access tooling, waarin dagelijks de WFM gegevens van UPI worden ingelezen. Door het uit besteden van deze werkzaamheden komt er binnen het team weer meer tijd voor ontwikkeling.

Functie eisen

  • Goede kennis van XLS en access zijn vereist
  • Kennis van VBA en SQL is een pre
  • Goede kennis van XLS en access zijn vereist. Kennis van VBA en SQL is een pre
  • Minimaal MBO
De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.