Den Haag
Senior
36 uur per week
Startdatum op 1 mei
Verlopen
63 Dagen geleden
Bestuursdepartement

Design Thinking Vormgever

De kandidaat heeft een afgeronde opleiding op het gebied van Design Thinking, ontwerpend onderzoek, information en visual design of gelijkwaardig.

Opdrachtomschrijving

De uitvoering doen we in co-creatie met onze collega's van de JenV-organisaties. Onze aanpak is die van Design Thinking. Om het team te versterken zoeken we een ontwerper die de wensen en beleving van onze collega's om kan zetten naar beeldende, innovatieve concepten. Je hebt ervaring met Design Thinking methodieken en co-creatie processen, en om deze te faciliteren, waarbij jij complexe problemen, opgehaalde ideeen en mogelijke oplossingen kan visualiseren. De volgende taken zijn voorbeelden van jouw rol:

 • Teksten aan te vullen met of om te zetten in visuals
 • Kwalitatieve analyses in beeld te brengen.
 • Met het team te zorgen voor een gedeeld beeld/verhaal.
 • Het team te ondersteunen bij fysieke en digitale werksessies, brainstorms en presentaties.
 • Interventies mee te ontwikkelen.
 • Manieren te vinden om de boodschap over te brengen; welk middel is het meest geschikt.

Belangrijk is daarbij de community rondom het Digitaal Grondvlak: voor de mensen voor wie het doen en de leveranciers. Het is een enorme plus als je ervaring hebt met communitymanagement, want voor het community element van het Digitaal Grondvlak moet nog veel gebeuren!Daarnaast is voor het denken vanuit de behoefte en uitdagingen middels co-creatie met de community oplossen ook een deel cultuur- en/of organisatieverandering nodig. Ervaring hiermee is een pre.Naast deze rol van Design Thinking Vormgever, zullen we het team ook uitbreiden met een Design Thinking Specialist die zich meer op het proces zal richten (denk aan bijv. de juiste toepassing van de methodiek en planning daarvan).

Achtergrond opdracht

Het Digitaal Grondvlak is de plek waar JenV kennis en diensten deelt en samenwerkt op het gebied van digitalisering. Hier vind je ook een 40-tal gemeenschappelijke digitale diensten die door alle JenV-onderdelen worden gebruikt. Dat aanbod is continu in beweging: van afstemming met interne afnemers en interne en externe leveranciers tot het creeeren van nieuwe diensten. De afdeling RPP van directie Informatievoorziening en Inkoop voert de regie op het Digitaal Grondvlak.In de huidige i-Strategie van JenV staat de ambitie om het Digitaal Grondvlak de komende jaren door te ontwikkelen. We hebben hier samen met onze JenV-collega's een visie op gemaakt. De onderliggende strategie bij deze visie bestaat uit drie elementen waarop we de komende jaren de focus leggen: community, diensten en gegevens.

Functie eisen

 • De kandidaat is beschikbaar voor minimaal 24 uur en maximaal 36 uur in de week.
 • De kandidaat heeft minimaal academisch werk-en denkniveau.
 • De kandidaat heeft een afgeronde opleiding op het gebied van Design Thinking, ontwerpend onderzoek, information en visual design of gelijkwaardig.
 • De kandidaat heeft kennis van en ervaring met grafische sofrware zoals illustrator, indesign of andere software om visualisaties te maken. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.
 • De kandidaat heeft 3 werkervaring met visualieren in de afgelopen 5 jaar.
 • De kandidaat heeft een portfolio opgebouwd en neemt deze mee naar het gespek, zodat deze beoordeeld kan worden.