Arnhem
Senior
36 uur per week
Startdatum op 1 april
Verlopen
18 Dagen geleden
Alliander

Data engineer SAP HANA

Minimaal 3 jaar ervaring met SAP HANA en SQL

De energietransitie vraagt om grote aanpassingen in het net. Met slimme technologie kan dat. Daarmee stemmen we vraag en aanbod steeds makkelijker op elkaar af. Als data engineer bedenk je oplossingen en tegelijk behouden we onze kwaliteit en veiligheid. Jij maakt het net veiliger bij Alliander.

Het chapter Data Engineering bestaat uit meerdere scrumteams. Hierin werken we aan allerlei doelen. De voortgang goed in de gaten houden is ontzettend belangrijk. En knelpunten voorkomen of wegnemen hoort daarbij. Zo verhogen we de betrouwbaarheid van het net. Je werkt vanuit een groep vakgenoten en samen professionaliseren jullie het vakgebied verder. Hierbij richten jullie je vooral op kwaliteit, nieuwe technologieën en praktische toepassingen. Als data engineer sluit jij je aan bij een groep van zo’n 95 data engineers! Het energienet van de toekomst maken we voor iedereen, mét iedereen. En als data engineer werk jij hieraan mee. Zo ben jij bezig met het:

  • Zelf de vertaling kunnen maken van een invoer proces met de daarbij behorende brondata, naar een data model voor rapportage/ dashboarding dat gericht is op hergebruik en business waarde. 
  • Vanuit een generiek datamodel terugkoppelen over de bron inrichting en afstemming zoeken met functioneel beheer over registratie processen en standaardisering.
  • We zoeken iemand die al grote vraag stukken heeft opgepakt en aan een volwassen datawarehouse heeft gewerkt waarin meerdere bronnen samen komen. Iemand die zonder een technische ontwerp zelf oplossingen bedenkt vanuit de vraag van de business. Meer dan puur data ontsluiten, eerder informatie creëren.

Wist je dat we bij Alliander uit verschillende bedrijven bestaan? Samen met Liander, Qirion, Qterra, Dep, Firan en Entrnce ontwikkelen én beheren we het energienet voor miljoenen inwoners van Nederland. En met de huidige energietransitie is dat hard werken. Dat doen we met de hulp van ruim 8.000 vakmensen. Dankzij deze talenten hebben wij het volste vertrouwen in de energietoekomst van Nederland. Samen met jou maken wij dat mogelijk.

Ons energienet monitoren kan alleen als jij genoeg energie hebt. En de juiste werkomgeving geeft jou dat. De afdeling bestaat uit slimme en betrokken specialisten. Hier hebben jullie zowel aandacht voor het behalen van de doelen als voor elkaar. Jouw toekomstige collega vertelt je hier meer over.

‘Wij vinden het allemaal leuk om nieuwe dingen te leren. Zo blijven we scherp, groeit onze kennis én houden we onze kwaliteit hoog.’

Meedenken over een slimme en veilige onlineomgeving. Dat doe je vanuit je eigen kracht en talent. En dat doe je bij ons. Draag jij daaraan bij met jouw verrassende invalshoeken? Super! Zeker als je dit aanvult met:

  • Minimaal hbo-werk- en -denkniveau;
  • Minimaal 3 jaar ervaring data engineer;
  • Minimaal 3 jaar ervaring met SAP HANA en SQL;
  • Goede Nederlandse taalkennis (B1 niveau);
  • Kennis van verschillende datamodelleertechnieken zoals het stermodel en dimensioneel modelleren;
  • Ervaring met het invoeren van oplossingen in de praktijk is een pré.