Utrecht
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 1 april
Verlopen
24 Dagen geleden
Rijkswaterstaat

Gegevens manager

Wij zoeken een ervaren Gegevensmanager, met kennis van SAS omgevingen, kennis van Data stewarding

Opdrachtbeschrijving

Als gegevens manager bij Rijkswaterstaat speel je een belangrijke rol in het doorontwikkelen en beheren van informatieproducten en datasets om de bedrijfsvoering datagedreven te maken. Je werkt samen met multidisciplinaire DevOps-teams en bedient diverse domeinen, zoals Inkoop, Financiën, Facilitair, HR, Juridisch, Vastgoed, Klant & Services en Communicatie. Het opzetten van een proces wat de data stromen gaat vastleggen, is je primaire taak. Daarnaast hou je zicht op het gebruik en stem je de gegevensstromen af met de SAS ontwikkelaars en beheerders van het SAS platform. De interne Data Stewards ga je begeleiden in het proces en zo zorg je dat gegevens management onderdeel wordt van de RWS manier van werken met data. Dat stem je af met medewerkers bij andere RWS diensten waar ook deze ontwikkeling vorm gegeven moet worden. Uiteindelijk moet de data vindbaar en bruikbaar zijn. Binnen RWS werken we daarom met de metadatatool D360 voor vastlegging van de metadata. In deze rol ben je echt dienstverlenend bezig. Jou activiteiten zorgen ervoor dat RWS medewerkers de juiste informatieproducten tot hun beschikking hebben. Door goed beheer van de gebruikers zorg je ervoor dat een ieder ziet wat die mag zien. Zelf monitor je ook het gebruik van de omgeving. Je blijft met de ICT partijen (CIVOSR, CIVIGA) in contact over de wensen vanuit gebruikers en de nieuwe technische mogelijkheden die beschikbaar komen. Je ondersteunt teams die werkzaam zijn in de SAS Serviced rapportage omgeving.

Bij Rijkswaterstaat streven we ernaar om het werk anders en beter in te richten, en datagedreven werken speelt hierbij een cruciale rol. Wij kunnen wel waarderen als je ons durft uit te dagen om ons een stap te laten maken.

Je hebt overzicht en grip op de werkzaamheden die er voor zorgen dat de multidisciplinair teams optimaal kunnen draaien en dat Rijkswaterstaat voorzien wordt van de juiste informatie. Je kan als senior zelfstandig werken maar bent wel een team speler. Met je directe collega’s zorgen jullie voor het uitvoeren van de juiste activiteiten op zowel SAS applicatie beheer als op Data Steward gebied.

Functie eisen:

  • Kandidaat beschikt over een diploma op HBO-niveau
  • Kandidaat beschikt over ervaring als Gegevens manager
  • Kandidaat heeft werkervaring op het gebied van Data Steward schap

Functie wensen:

  • Mate waarin de kandidaat ervaring heeft met GLO’s
  • Mate waarin de kandidaat ervaring heeft met DPIA’s
  • Mate waarin kandidaat beschikt over de gevraagde competenties en vaardigheden
  • Mate van ervaring en/of affiniteit met de organisatie van de opdrachtgever