Apeldoorn
Senior
36 uur per week
8 months
Startdatum op 1 mei
Verlopen
125 Dagen geleden
Belastingdienst

SharePoint Consultant

Wij zijn op zoek naar een SharePoint Consultant met kennis en ervaring van SharePoint 2019/SE, Nintex, PowerShell en Pnp.

Oprachtbeschrijving

In het SharePoint beheerteam van de Belastingdienst is een functie beschikbaar voor een ervaren allround SharePoint Consultant. Als SharePoint Consultant ben je op de hoogte van alle facetten van SharePoint 2019/SE die bij het beheer en implementeren van nieuwe SharePoint toepassingen komen kijken.

De SharePoint Consultant is de adviseur richting de gebruikersorganisaties van de Belastingdienst, waaronder ook Douane, FIOD en Toeslagen. Belangrijkste verantwoordelijkheden zijn het adviseren, configureren en realiseren van SharePoint oplossingen waarbij gebruik wordt gemaakt van Nintex workflows en formulieren. Daarnaast zul je jouw kennis van SharePoint delen met de collega teamleden.

Achtergrond opdracht

Team SharePoint bestaat uit 7 medewerkers en is verantwoordelijk voor het functioneel en technisch beheer. Het SharePoint platform wordt op dit moment gebruikt door zo'n 2.000 interne en externe gebruikers. Inzetgebieden zijn divers van informatievoorziening en samenwerken tot aan procesondersteuning.

Functie eisen

  • HBO werk- en denkniveau
  • Je bent aantoonbaar gespecialiseerd in functioneel beheer van SharePoint 2019/SE in een enterprise omgeving (5 jaar ervaring)
  • Je hebt aantoonbaar ervaring in het realiseren van workflows en formulieren in Nintex (5 jaar ervaring)
  • Kennis van PowerShell en Pnp (5 jaar ervaring)

Competenties

  • Je bent zelfstandig en kan goed samenwerken
  • je bent communicatief vaardig, proactief, klantgericht en je doet aan kennisdeling
De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.