Den Haag
Senior
16 uur per week
6 months
Startdatum op 1 december
Verlopen
191 Dagen geleden
DICTU

SAS-engineer

Engineer die zelfstandig alle noodzakelijke werkzaamheden in het kader van onderhoud, installatie en beheer kan uitvoeren

Opdrachtomschrijving

DICTU Datadiensten beheert en ontwikkelt informatieprodukten in het data-werkveld m.b.v. diverse produktsuites zoals ORACLE, SAS en andere talen. Deze informatieproducten ondersteunen de strategische businessprocessen van onze klanten. Het onderhoud en beheer van het SAS-platform en de SAS-applicaties wordt uitgevoerd door DICTU Datadiensten. DICTU is in dit kader op zoek naar een SAS-engineer die zelfstandig alle noodzakelijke werkzaamheden in het kader van onderhoud, installatie en beheer kan uitvoeren waaronder het oplossen van incidenten en het inrichten van nieuwe informatiestromen en -producten.

Achtergrond opdracht

Beheerwerkzaamheden voor de SAS-omgeving van NVWA. Momenteel spelen een aantal migraties/installaties bij een klant. Het betreft de installatie van SAS 9.4 op een gecombineerde Windows/Linux omgeving en een migratie van SAS 9.4 naar SAS Viya 2022+.

Functie eisen

  • SAS Suite 9.4; SAS Viya 2022+; Linux; Windows; SAS Studio; SAS code; Linux/Windows scripting. 
  • Installaties van SAS 9.4-releases en (hot) fixes. 
  • Installatie en configuratie van SAS9.4-componenten. Migraties van SAS 9.4 naar SAS Viya 2022+ (voornamelijk SAS VA-migraties).
  • SAS Consultancy (5 jaar)
  • Ervaring bij de Rijksoverheid (5 jaar)
  • Afgeronde universitaire opleiding in de techniek 
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.