Den Haag
Senior
36 uur per week
11 months
Startdatum op 1 mei
Verlopen
32 Dagen geleden
Nationaal Cyber Security Centrum

Senior Security Specialist

De kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als Security Specialist

Opdrachtomschrijving

Wij zoeken ter versterking van ons incident reponse team twee senior cyber security specialisten voor de periode van een jaar met de optie tot verlenging van nogmaals een jaar. Als senior security specialist bij het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) in Den Haag doe jij er alles aan om digitale dreigingen te voorkomen en ga je incidenten te lijf. Je bent bezig met de incidenten en dreigingen van de toekomst van cybersecurity in Nederland. Een uitdagende baan waar je op nationaal niveau een bijdrage levert aan de digitale veiligheid van Nederland. In de rol van senior security specialist bestaat je werk uit:

  • de incident respons op ernstige cyberincidenten;
  • het verricht van technisch onderzoek en de operationele samenwerking met partners
  • wanneer je niet aan de slag bent met een incident, gebruik je je kennis om ons te ondersteunen bij de doorontwikkeling van onze incident respons taken onder de nieuwe NIS2-richtlijn, die eind volgend jaar in werking treedt.

Beschrijving afdeling/dienst

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is de centrale kennisautoriteit, responsorganisatie en het samenwerkingsplatform voor cybersecurity in Nederland. Het NCSC werkt samen met organisaties binnen de Rijksoverheid en vitale sectoren aan een versterking van de digitale weerbaarheid van Nederland. Zie www.ncsc.nl voor meer informatie. Het NCSC is ingedeeld in verschillende units, ieder met hun specifieke takenpakket en verantwoordelijkheden. Een van deze units is de Unit Operations, het onderdeel waarin cyber security specialisten verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse operatie en bezig zijn met het beschermen van onze doelgroepen van cybergevaar en het actueel houden van het cyber dreigingsbeeld.

Functie eisen

  • De kandidaat heeft een hbo/wo werk- en denkniveau.
  • De kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als Security Specialist.
  • De kandiaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in een CSIRT-team.
  • De kandidaat heeft een relevant CSIRT-opleiding (zoals SANS) op het terrein van incident respons of forensisch onderzoek met succes afgerond.
  • De kandidaat heeft aantoonbare werkervaring met verrichten van incident respons, met focus op identification, containment en eradication;
  • De kandidaat heeft CEFR-niveau Nederlands minimaal C1 en Engels minimaal B2.
  • De kandidaat gaat akkoord met werken in rooster en piketdiensen.