Rotterdam
Senior
24 uur per week
Startdatum op 25 maart
Verlopen
48 Dagen geleden
Port of Rotterdam

Agile Coach

Ervaring met Kanban

Het Havenbedrijf Rotterdam is actief voor heel de haven. Het Havenbedrijf Rotterdam werkt aan het versterken van de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven. De haven van vandaag én morgen. Alle (inter)nationale ondernemingen die hier actief zijn, hebben het allergrootste belang bij een bereikbare en duurzame ‘Port of Rotterdam’, die kan blijven groeien. Het Havenbedrijf biedt klanten daarom alles wat nodig is voor de vlotte en veilige doorvoer en bewerking van grondstoffen en goederen. Ook heeft het oog voor de werk- en leefomgeving in de haven én investeert het doorlopend in bestaand en nieuw havengebied.

De Rol         

Het Havenbedrijf heeft de ambitie om de slimste haven van de wereld te zijn en neemt het voortouw in het aanjagen van de digitalisering. Daarom investeert het in vernieuwing om optimaal te kunnen profiteren van de mogelijkheden die digitalisering biedt. Samen met klanten, ketenpartners en digitale platforms zorgt het Havenbedrijf ervoor dat juist in Rotterdam de meest kansrijke digitale innovaties worden ontwikkeld.

Om deze ambitie te verwezenlijken, wordt erbinnen het Havenbedrijf hard gewerkt om een (digitale) wendbare organisatie neer te zetten. Hiervoor is twee jaar geleden het Lean / Agile Center of Excellence (LACE) opgezet. Het LACE heeft een aantal doelstellingen:

 1. Het kunnen sturen op een integraal (fysiek én digitaal), transparant en op waarde geprioriteerd portfolio;
 2. Agile teams werken (samen met de markt/partners) om kort-cyclisch waarde te leveren en snel te kunnen anticiperen op veranderende omstandigheden;
 3. Ieder Agile team werkt bekwaam om hun doelen te realiseren binnen duidelijke kaders;
 4. Organisatie begeleiden in de totstandkoming van agile binnen de governance.

In het LACE werken zowel interne collega’s als externe consultants om deze doelstellingen te verwezenlijken. We hebben veel collega’s enthousiast gemaakt over het agile gedachtengoed tijdens de Summer Schools en zijn druk bezig om het gedachtengoed te borgen in de (formele) processen die we in het Havenbedrijf kennen.

We merken dat het LACE steeds meer hulpvragen krijgt vanuit verschillende teams en afdelingen binnen het Havenbedrijf en zijn daarom op zoek naar versterking! De nadruk ligt dan vooral op doelstelling 2 en 3 zoals hierboven benoemd.

Wat ga je doen?

 • Teams en de organisatie opleiden, trainen en coachen op het gebied van agility, SCRUM, KANBAN en vergelijkbare methoden en frameworks;
 • De waarden en principes van lean en agile toepassen in de organisatie;
 • Het aanjagen van de verandering door de gehele organisatie;
 • Met collega’s op verschillende niveaus het lean / agile gedachtengoed borgen in processen;
 • Vakvolwassenheid bevorderen t.a.v. de rollen (PO, SM, developers) en teams.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding;
 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van Lean / Agile werken, op het snijvlak van bedrijfsvoering en IT / SCRUM / KANBAN;
 • Je hebt affiniteit met de haven en civiele techniek;
 • Je werkt zelfstandig, proactief en bent op de hoogte van de relevante ontwikkelingen in ons vakgebied en op het gebied van lean / agile;
 • Je bent communicatief sterk in woord en geschrift/presentaties en bent in staat om trainingen te geven op het gebied van agility.