Den Haag
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 15 april
Verlopen
129 Dagen geleden
Logius

Migratie/Infrastructuur Architect

Op zoek naar een Architect om het Agile Release Train (ART) team te adviseren en te begeleiden bij het proces van een platformmigratie in een dynamische omgeving.

Opdrachtomschrijving

Wij zijn op zoek naar een gedreven Architect om ons Agile Release Train (ART) team te adviseren en te begeleiden bij het proces van een platformmigratie in een dynamische omgeving. Als regisserend Architect ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van contacten met alle betrokken stakeholders en het coördineren van verschillende disciplines binnen en buiten de ART om obstakels in het migratieproces proactief aan te pakken.

Je diepgaande kennis van infrastructuur is essentieel, evenals je uitstekende communicatievaardigheden en daadkracht. Je belangrijkste uitdaging zal zijn om de juiste mensen samen te brengen en samen met de ART te werken aan passende oplossingen voor technische problemen die tijdens de migraties kunnen ontstaan.

Daarnaast is het identificeren van lacunes in contractuele en SLA-gerelateerde afspraken tussen verschillende leveranciers cruciaal. Als regisserend Architect neem je hierin het voortouw om deze zaken effectief aan te pakken, zowel binnen als buiten de organisatie, zodat ze geen belemmering vormen op de lange termijn.

Je hebt het vermogen om snel de operationele aspecten van onze publieke dienstverlening te begrijpen en ervoor te zorgen dat de ART zijn koers kan blijven volgen tijdens de migratie. De opdracht omvat o.a. het opstellen van een migratieplan binnen een SAFe/Agile-organisatie, het coördineren van activiteiten tussen de huidige en nieuwe leveranciers, en het afstemmen met afnemers en klanten.

Achtergrond opdracht

Als Architect val je in HR5, het team met alle architecten en informatiebeveiligingsspecialisten. Het team kenmerkt zich door zijn informele karakter en biedt veel ruimte voor eigen initiatief.

Functie eisen

 • HBO werk- en denkniveau¬†
 • Minimaal 5 jaar ervaring als Architect, bij voorkeur met focus op infrastructuur- en platformmigraties
 • Togaf of Archimate¬†
 • In het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen¬†

Competenties

 • Diepgaande kennis: Diepgaande kennis van infrastructuur en container-technologie√ęn, zoals bijvoorbeeld Docker, Kubernetes, etc.
 • Communicatieve vaardigheden: Uitstekende communicatievaardigheden om effectief te kunnen communiceren met diverse stakeholders en disciplines binnen en buiten de organisatie.
 • Probleemoplossend vermogen: Aantoonbaar vermogen om obstakels proactief aan te pakken en op te lossen tijdens migratieprocessen.
 • Leiderschap: Bewezen leiderschapsvaardigheden om het migratieteam te leiden en te inspireren, en om de koers te kunnen blijven volgen, zelfs onder uitdagende omstandigheden.¬†
 • Projectmanagementvaardigheden: Ervaring met het opstellen en uitvoeren van migratieplannen binnen een SAFe/Agile-organisatie, inclusief het co√∂rdineren van activiteiten tussen verschillende leveranciers en het afstemmen met afnemers en klanten.
 • Analytisch denkvermogen: Sterke analytische vaardigheden om complexe technische problemen te begrijpen en passende oplossingen te ontwikkelen.
 • Teamspeler: Goede teamspeler met het vermogen om effectief samen te werken binnen multidisciplinaire teams.
 • Flexibiliteit: Bereidheid om te werken in een dynamische omgeving en om te gaan met veranderende prioriteiten en uitdagingen.
 • Klantgerichtheid: Focus op het begrijpen van de behoeften van klanten en afnemers en het leveren van oplossingen die aan hun verwachtingen voldoen.
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.